ZETApress

hírportál

MEDICOR a koraszülöttekért

A MEDICOR Elektronika Zrt. 2023. december 31-ével sikeresen befejezte a 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00122. azonosítási számú projektet – tudatták sajtósaik.

A MEDICOR Zrt. újszülött-gyógyászati műszerei rendszerszintű digitalizációjának megvalósítása, mesterséges intelligenciával támogatott adatkoncentrátor és lázlap rendszer létrehozása az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése érdekében című új fejlesztés az NKFIH által megítélt 342.701.802 forinttámogatás segítségével készült el. A K+F projekt végrehajtása során, a nagyon kis súlyú (500 gramm) újszülöttek életben maradási esélyeinek növelése és a minőségi túlélés érdekében felhasználta a MEDICOR 70 éves inkubátorfejlesztésben és gyártásban elért tapasztalatait, eredményeit, és a kutatóintézetekkel, orvosegyetemekkel való együttműködés korábbi eredményeit is.

Társaságunk a Semmelweis Egyetemmel és a SZTAKI-val már kialakult, sikeres együttműködésével valósította meg a tervezett fejlesztést. Kitűzött célunk olyan K+F tevékenység elvégzése volt, amelynek eredményeként egy új, Magyarországon nem gyártott, világviszonylatban versenyképes piacvezető, intelligens, digitális, intenzív, komplex digitális újszülött-gyógyászati termékrendszer kifejlesztése valósulhatott meg.

A létrehozott berendezések tudásuk alapján nemcsak Magyarországon, hanem az EU-ban, és az egész világon újdonságnak számítanak, mivel a nemzetközi piacokon jelenleg nincs hasonló, AI-val támogatott, Komplex rendszerben működő csecsemőgyógyászati megoldás. Ezt támasztják alá a már elvégzett piaci-elemzéseink is. A MEDCIOR Zrt. az újszülött, koraszülöttekkel kapcsolatosan a jövőben is felelős társadalmi szerepvállalást vallja és a legmodernebb technológiákat alkalmazza az újszülött-gyógyászati műszereinek kifejlesztésében, mindezt az újszülöttek, koraszülöttek halálozásának csökkentése és életminőségük javítása érdekében.

Szóljon hozzá!