ZETApress

hírportál

Visz a vérem!

Együttműködési megállapodást írt alá az Országos Vérellátó Szolgálat, a Magyar Kórházszövetség és a Medicina 2000 Járóbeteg Szakellátási Szövetség – tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda.

Matusovits Andrea főigazgató, Velkey György és Pásztélyi Zsolt elnökök a szervezetek vezetőiként azt vállalják, hogy szakmai és kommunikációs szinteken is szorosan együttműködnek a véradás népszerűsítése érdekében.

Az Országos Vérellátó Szolgálat a betegellátás, a vérgazdálkodás biztosítása mellett kiemelt feladatának tekinti a véradás társadalmi elfogadottságának, megbecsülésének és a véradási hajlandóságnak a növelését. Ezen belül is különösen fontosnak tartja egészségügyi intézményekkel való együttműködésben rejlő lehetőségek megkeresését. Az egészségügyi intézménybe akár betegként, akár hozzátartozóként betérő polgárok pedig olyan asszociációs közegbe kerül, amely különösen alkalmas lehet a véradó hajlandóság növelésére, érzékenyítésre.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy a közös cél elérése érdekében az együttműködő partnerek felmérjék az egészségügy fekvő- és járóbetegellátó intézményeiben meglévő lehetőségeket, amelyek alkalmasak lehetnek véradók toborzására. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Kórházszövetség egyébként már januárban is közösen pályázott a Richter Anna-díjra, innovatív ötletükkel az orvos kategóriában be is jutottak a döntőbe. A Visz a vérem projektjük célkitűzése, hogy 100+1 véradó toborzó influenszer képzésével és közösségé építésével megújítsák a véradás népszerűsítésének a kommunikációját.

Szóljon hozzá!