ZETApress

hírportál

Családi rendelő ? uniós segítséggel

Az elmúlt évek a hazai egészségügy leépítéséről és ellehetetlenüléséről szóltak, a korábban el nem képzelhető megalázó helyzetbe került ágazat presztízs-vesztesége egyelőre fel sem mérhető. Ezért szívmelegítő a mai magyar egészségügyben minden építő hír.

A legújabb hazai egészségügyi intézmény, a gödöllői Boróka Egészségház uniós támogatással ? családi beruházásban ? készült. A hosszú várólisták és túlhajszolt gyógyítók, krónikus műszerhiány és gazdasági csődhelyzet az intézményeknél éppoly mutatói a jelei a jelenlegi hazai egészségügyi helyzetnek, mint az orvosok egyre növekvő számú hiánya a külföldön való munkavállalások következtében.

Ilyen körülmények között épült fel a gödöllői térség és az ország legújabb egészségháza. A néhány ezer beteg közvetlen vonzáskörzetében, távol a városi zajoktól, egy csendes és új lakóparkban létrehozott egészségház több mint harminc orvosnak, és az őket kiszolgáló személyzetnek ad munkát, uniós munkahelyteremtő projektként, némi hozzájárulással, de alapvetően családi beruházásként ? adta hírül a Napidoktor.hu.

Orosz Orsolya doktornő és Bók Károly évtizedes álma kétszer 180 négyzetméteren mozgásszervi, gyermek- és általános orvosi, valamint prevenciós területeken várja a gyógyulni vágyókat. Így ? többek között ? reumatológia, ortopédia, ideggyógyászat, immunológia, kardiológia, bőrgyógyászat, fül-, orr-, gégészet, akupunktúra és szűrési programok szerepelnek a szakterületek között, amelyek idővel és az igények szerint bővülhetnek. Egészségházuk a napokban került átadásra, hogy a kistérség betegeinek gyógyulását szolgálja. Példát mutatva a magánszféra és a gyógyító tevékenység, az üzleti vállalkozói szellem és a közszolgálati elkötelezettség összekapcsolódására.

Szóljon hozzá!