ZETApress

hírportál

Új eszközök 68 kórháznak

Ismét gyarapodott 68 kórház ápolási eszközparkja. Összesen 6495 korszerű betegágyat és kiegészítőiket kapták meg a kórházak, valamint egyéb ápolási és elektormedikai eszközöket. Az idén április közepétől augusztus végéig tartó szállításokkal véget ért az ápolási eszközbeszerzés II. üteme.

Az EFOP-2.2.0-16-2016-00003 Egységes ápolási eszközpark kialakítása elnevezésű projekt második szállítási ütemének részeként 5330 különböző betegágy a hozzájuk tartozó infúziós állványok, matracok, továbbá 995 ápolási eszköz, mobília és 170 ápolási elektromedikai eszköz szállítása történt meg összesen 68 kórház 78 telephelyére a nyár végéig. Az új eszközöket a kórházak üzembe helyezték, mindennapi használatuk megkezdődött. Az ápolási eszközbeszerzések harmadik, utolsó ütemében még további mintegy 8200 elektromos, hidraulikus és kórtermi ágy, valamint éjjeliszekrény beszerzése történik meg 2020. első negyedévében.

Összesen 16 és félezer ápolási eszköz − többek között intenzív ágyak, korszerű betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák, éjjeliszekrények − beszerzése járul hozzá a megfelelő eszköz ellátottság megteremtéséhez és a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához 65 ÁEEK fenntartású intézmény 75 telephelyén és a három egyetemi helyszínen. A nyolcmilliárd forint összköltségű, az ÁEEK konzorciumvezetésével és az SZTE, a PTE és a Debreceni Egyetem részvételével megvalósuló projektnek köszönhetően 60 helyszínen csaknem 5500 fő képzésben is részesült az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása, a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátítása, valamint a kiégés megelőzése érdekében. A fejlesztés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP-2.2.0-16-2016-00003 Egységes ápolási eszközpark kialakítása című kiemelt projekt keretei között), a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Szóljon hozzá!