ZETApress

hírportál

Öt nap: 300 ezer elérés!

Hatalmas sikere van az adatkísérleti videónak: alig öt nap alatt több mint százezren nézték meg az Új Nemzedék Központ és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács megdöbbentő adatkísérletéről készült videóját, melynek múlt szerdai sajtóbemutatójáról idekattintva olvashatunk.

Kiderült, hogy 100 emberből 83-an minden kérdés nélkül megadják személyes adataikat, ha egy kellően kecsegtető nyereményjátékról van szó. Az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Programja és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács filmje azt mutatja be, milyen könnyen adjuk át a kontrollt saját adataink felett. A videóból az is kiderül, hogy egy ártatlannak tűnő mozis promócióban megadott adatokkal hogyan tudnának bűnözők visszaélni, vagy milyen további személyes és érzékeny információkat lehet kideríteni a közösségi médiából. A Digitális Immunerősítő Program 116 pontjából tanárokat segítő háttéranyag valamint osztályfőnöki óravázlatok készülnek még ebben az évben.

Új Nemzedék Program

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. (ÚNK) 2012 működik ifjúságpolitikai szakmai-szolgáltató háttérintézményként. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának felügyelete alá tartozó intézmény tevékenységének elsődleges célcsoportját a 12-25 év közötti fiatalok jelentik. Az ÚNK jelenleg két nagyszabású fiatalokat érintő európai uniós projekten dolgozik. A Tehetségek Magyarországa projekt a tehetséggondozás rendszerének fejlesztésére, a hozzáférési egyenetlenségek korrigálására, tehetségsegítő programok megvalósítására jött létre. A Komplex Ifjúsági Fejlesztések ? Új Nemzedék Újratöltve keretében jól működő és aktív fiatalokból álló közösségek támogatása a cél. Ezekben a közösségekben a fiatalok inspirációt meríthetnek, fejleszthetik együttműködési képességeiket, tudásukat és szociális tőkéjüket. Az ÚNK országosan összesen 20 Közösségi Teret működtet, amelyen keresztül évente több ezer fiatalt ér el programjaival, akcióival, kezdeményezéseivel.

Digitális Immunerősítő Program

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Új Nemzedék Központ széleskörű stratégiai összefogást, több éven át tartó edukatív programot hirdetett 2017-ben a fiatalok digitális védelme érdekében. A program fő céljai, hogy a fiatalok biztonságos, értékteremtő online környezetben nőhessenek fel, tudatosabbak legyenek és el tudják kerülni az ellenük irányuló kibertámadásokat. Fontosnak tartjuk, hogy ne lopják el féltve őrzött adataikat és ne élhessenek vissza azokkal, valamint ne történhessen meg az, hogy valaki online zaklatás miatt kárt tesz önmagában. Emellett arra is törekszünk, hogy a fiatalok okos-telefonjaikat valóban okos dolgokra használják. További információk weboldalukon olvashatók.

Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács

Magyarország Kormánya a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsról szóló 1087/2011. (IV. 12.) Korm. határozattal tárcaközi szervezetként a bűnmegelőzési feladatok koordinációja érdekében hozta létre a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsot. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács célja olyan bűnmegelőzési programok megindítása és támogatása, amelyek eredményeképp csökken az áldozattá, vagy éppen bűnelkövetővé válások száma. Ennek érdekében támogatja a helyi kezdeményezéseket, minden évben bűnmegelőzési pályázatot ír ki, képzéseket szervez, és önálló kampányokkal hívja fel az érintett célcsoportok figyelmét az őket érintő veszélyekre.

Szóljon hozzá!