ZETApress

hírportál

Mary Tolakodó érzelmei

Tolakodó érzelmekElső őszi kriminket egyenesen Gillian Flynn: Holtodiglanjához hasonlítja a nemzetközi sajtó. És valóban, tipikusan az a fajta thriller, amiben senki nem az, aminek látszik ? tudatta Pál András, az Alexandra Kiadó marketingmenedzsere.

Az alaptörténet is elég bizarr: a Los Angelesben élő házaspár mélyen gyászol. Kat és Scott megpróbálja feldolgozni életük legnagyobb tragédiáját, egyetlen fiuk halálát. Scott beleveti magát az ügyvédi munkába, de felesége továbbra is inkább otthon tölti a napjait, mert nem tudja összeszedni magát a megrázkódtatás után.

Váratlanul felbukkan a csodaszép és rámenős Sarah Cherrington, Kat régi ismerőse Angliából, és Hamiltonék házassága válságba kerül. A dúsgazdag Sarah mindent megkapott az élettől, amire addig vágyott. Van azonban még valami, amit el akar érni, és a házaspár hamar belekeveredik Sarah ördögi játszmáiba…. A drámai események ellenére a kötet igen lírai, visszafogott, közben pedig egy cseppet sem mesterkélt.

? A Tolakodó érzelmek állja az összehasonlítást Gillian Flynn: Holtodiglan című regényével, és más olyan művekkel is, ahol a szereplőkről kiderül, hogy nem azok, akiknek látszanak. Mary McCluskey csodálatos könyve azonban kiemelkedik közülük. Lírai, visszafogott, és minden ízében igaz, nem lehet kibújni a hatása alól ? írta a Kirkus Reviers.

Szóljon hozzá!