ZETApress

hírportál

Hazugságok magyarul is

Hatalmas kis hazugságokMegjelent a Hatalmas kis hazugságok, a sikersorozat alapjául szolgáló regény végre magyarul is olvasható! ? tudtuk meg Pál András marketingmenedzsertől. Szerzője nem teljesen ismeretlen a magyar olvasók előtt.

Liane Moriarty korábbi regényei, a Pioneer Booksnál megjelent Add vissza az életem! A férjem valamit titkol és A hipnotizőr szerelme című művei szép sikereket arattak a hazai eladási listákon. Idén novemberben az ausztrál írónő eddigi legnépszerűbb könyve, a Reese Witherspoon és Nicole Kidman nevével fémjelzett sikersorozat alapjául szolgáló Hatalmas kis hazugságok is elérhetővé vált a magyar közönség számára az Alexandra Kiadó gondozásában.

A pengeéles logikával megírt történet szinte az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót, miközben olyan fontos és fájdalmasan aktuális kérdéseket feszeget, mint hogy meddig tűrhet egy bántalmazott nő, mi történik valójában a kívülről tökéletesnek tűnő családok otthonaiban, mennyire nyomja rá a bélyegét az elszenvedett abúzus az áldozatok életére, illetve egyedülálló anyaként milyen esélyekkel boldogulhatunk egy paradicsominak tűnő, ám rettenetesen képmutató környezetben. A Hatalmas kis hazugságok egyrészt első pillantásra egy titkokkal, feszültséggel teli krimi, miközben kíméletlen őszinteséggel merül alá a női lélek rejtelmeibe. Hadd fogalmazzunk egyértelműen. Ez nem ingyencirkusz, hanem nyomozás. Gyilkosság történt…

Egy iskola valahol Ausztráliában, ahová a szépek és gazdagok hordják a gyerekeiket. A felső középosztály paradicsoma ez, ahol a látszat az úr, ahol azonban a csillogó külsőségek mögött sötét titkok rejlenek? A történet másik oldalán pedig az ártatlan gyermekek állnak, akik tisztaságukban és naivitásukban szándéktalanul is visszatükrözik szüleik világát, mindazt, amit azok elrejteni igyekeznek. Vajon a zaklatónak a gyermeke is zaklatóvá válik? Vajon az önző kivagyiság gátjai átszakíthatóak? Vajon van esély őszinte barátságra, értékes emberi kapcsolatokra a felszínes magamutogatás mögött?

Pokolian jó könyv. Vicces és félelmetes ? írta róla Stephen King. Liane Moriarty (1966) a Hatalmas kis hazugságok című regényével az első ausztrál szerző, aki a New York Times sikerlistájának első helyén debütált. A könyvből készült HBO-sorozat, amely olyan neves színészek főszereplésével készült, mint Nicole Kidman, Reese Whiterspoon vagy Laura Dern, az idei gálán nyolc Emmy-díjat nyert.

Szóljon hozzá!