ZETApress

hírportál

Féltem a minisztert!

Állítólag megerőszakoltak egy 40 év körüli hölgyet az elmúlt héten a Péterffy Sándor Utcai Kórházban. A sértett legalábbis ezt mondja. Gyógyszer-túladagolással került be az illetékes osztályra, ahol éjjel arra ébredt, hogy elszakadt a hálóinge. Újat kért az ápolótól, aki a kezelőbe csalta, a vizsgálóasztalra döntötte, s villámgyorsan beléhatolt. Mindez olyan gyorsan történhetett, hogy a sértettnek nem hogy elélvezni, de még felizgulni sem maradt ideje.

Az ügy szépséghibája, hogy senki sem hiszi el. A hölgy kába volt, így álmodhatta is az egészet. A szakadt hálóinget sem szokták lecserélni, mert a hátulgombolós ?Pistike? egyébként is hátul nyitott, s csak az ágyban fekvő beteg szemérmének elrejtésére alkalmas. Abban hanyatt döntve igen nehéz megerőszakolni valakit, hátulról viszont annál könnyebb. Cseréjéhez viszont sosem hívják ki a beteget a kezelőbe, hanem megoldják ezt a kórteremben.

A vizsgálatot most az Egészségbiztosítási Felügyelet végzi. Még az is lehet az eredmény, hogy leváltják a kórház főigazgatóját és ápolási igazgatóját, az osztályvezető főorvost és főnővért, hiszen ápoló van érintve az ügyben. Tovább haladva felfelé a garádicson, talán még a Felügyelet vezetőjét is leválthatják, amiért rosszul ?felügyelt? az ominózus éjszakán, sőt a szálak akár a szakminiszterig is vezethetnek. Nálunk ugyanis bármi bármikor megtörténhet!

S miért mondom el mindezt? Mert tavaly májusban egy hasonló eset miatt kezdődött meg a tisztogatás a rendőrségen. E. Zsanett állítólagos megerőszakolása miatt repült az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, valamint a REBISZ vezetője, mert az öt megvádolt rendőrnek ő volt a parancsnoka. Velük együtt távozott az igazságügyi és rendészeti miniszter is.

Az öt rendőrt akkor harminc napra sittre vágták, de hamar kiderült ártatlanságuk. Azóta sem bizonyították rájuk a bűncselekményt, helyette a feljelentő ellen indult eljárás a hamis vád miatt. Igaz, ez már a leváltott főrendőrökön és miniszterükön nem segített, őket nem helyezték vissza korábbi székükbe. Szerencsére a most meggyanúsított ápolót nem vették őrizetbe, s főnökei fejét sem követelik. Most már csak a szerepelni vágyók kedvét kellene örökre elvenni a hamis vádaskodástól!

Szóljon hozzá!