ZETApress

hírportál

Mire képes a mobiltelefon?

Talán sokan nem is tudják, hogy egy mobiltelefon mi-mindenre képes. Egy kedves olvasónk megosztotta velünk a titkokat. A segélyhívó szám például az egész világon 112. Ez akkor is hívható, ha a telefon billentyűi le vannak zárva. Érdemes kipróbálni!

A kocsiban maradtak a kulcsok és távol vagyunk a lakástól, ahol a pótkulcsot tartjuk? Nos az a megoldás, hogy hívjuk fel a lakást, és valaki tartsa közel a telefonhoz a távirányítós pótkulcsot. Nekünk mintegy 20 cm-re kell tartanunk a mobilt a kocsiajtótól. Amikor otthon megnyomják a távirányítót, megnyílnak az autónk ajtói! A csomagtér-ajtóval is működik. Próbáljuk ki ezt is!

Lemerült a mobiltelefon akkumulátora? Minden mobilnak van tartalék töltés az akkujában, amely a *3370# megnyomására önmagától aktivizálódik, ezzel 50% póttöltést nyújtva. Amikor újra töltjük a telefont, automatikusan ez is feltöltődik, így a következő alkalomra is lesz tartalékunk.

Mit tegyünk, ha ellopták a mobilt? A mobilkereskedők azért titkolják ezt az információt, hogy a tolvaj tovább használja a szolgáltatásukat, fogyasszon ezáltal, a lopás áldozata pedig vegyen egy másikat és ő is tovább használja a szolgáltatást.

Mielőbb meg kell tudnunk a készülékünk sorozatszámát! Ehhez üssük be, hogy *#06# hívás és minden más nélkül, mire a kijelzőn megjelenik egy kód. Ez az egyedi kód az egész világon az adott készülék sorozatszáma. Jegyezzük fel és tartsuk biztonságos helyen. Ha ellopják a telefont, értesítsük a társaság operátorát, és adjuk meg neki ezt a kódot. Ez lehetővé teszi, hogy teljesen blokkolják a telefont, még ha a tolvaj kicseréli is benne a SIM kártyát. Valószínűleg nem kapjuk vissza a telefont, de aki ellopta, az sem tudja többé használni. Ebben az a legfontosabb, hogyha mindenki ismerné ezt a trükköt, értelmetlen volna mobilt lopni!

Szóljon hozzá!