ZETApress

hírportál

Nők a nőkért!

A UN WOMEN, az ENSZ női esélyegyenlőségért felelős szervezetének magyar nemzeti bizottsága által szervezett sajtóeseményén voltunk tegnap délután a Szalay utcai Chanson Étteremben. A háziasszony Jaksity Kata volt.

Novemberben indították el Művészetekkel a magabiztosságért és önérvényesítésért nevű képzésüket Családok Átmeneti Otthonában elő, hátrányos helyzetű és bántalmazott nők részére. A három hónapos képzés célja a résztvevők ön- és emberismeretének, valamint önértékelésének növelése volt. A tantárgyak között szerepelt például drámapedagógia, tánc, kommunikáció, smink és styling óra, valamint kézművesség és kézimunka foglalkozás is. A program támogatója a UN WOMEN ENSZ Nők Fejlesztési Alapjának magyarországi szervezete, valamint az AVON Magyarország. A tanfolyam ötletgazdája és megvalósítója Jaksity Kata műsorvezető volt.

Az eseményen részt vett Zséda, az Avon arca, akinek 2008-as, Rouge című albumán megjelent Ajtók mögött című dala. Ehhez 2009-ben klip is készült, amely a nők elleni erőszakra hívta fel a figyelmet. Hozzászólt még Varga Katalin, az Avon főkommunikátora, Soltész Krisztina, a Nők Világa Alapítvány kuratóriumának elnöke és Urbán Erika, a Családok Átmeneti Otthonát működtető Sorsunk és Jövőnk Kiemelten Közhasznú Alapítvány elnöke is. A kézműves órákon elkészített alkotásokból jótékonysági vásárt is tartottak, amelynek bevételéből ? a programban résztvevők kérésére ? a képzést kívánják folytatni. A programot támogatta az Avon Magyarország, valamint a Kreatív Hobby bolt. A képzésen részt vevő bántalmazott anyák közül többen jelen voltak a gyermekükkel, inkognitójukat megőrizzük!

Idézetek a képzésen résztvevőktől

A 26 éves Brigi és lánya, Emma: A művészeti tréning olyan volt a jelen helyzetünkben, mint egy napsugár egy barlang mélyén. Egy anyaotthon, ketten a gyermekünkkel. Nincs kiút, nem tudod, hova fordulj segítségért. Aztán jött ez a kurzus és önbizalmat adott, jó emberek vettek körül, akik segítenek, már csak a jelenlétükkel is. Ezt szeretnénk továbbítani az egyedülálló szülőknek: mindig van remény, van, aki hozzon lámpást.

A 20 éves Vivien és lánya, Zsani: A szombati napok számomra a kikapcsolódásé, a felhőtlen szórakozásé, amit köszönhetünk a Kata által összehozott csapatnak és Kata társaságának! Már csütörtökön írjuk egymásnak az SMS-t, hogy haha már csak két nap és jön a szombat. Lázasan várjuk, hogy újra ott legyünk! Sokat jelent ez nekünk, mert ott nem tologatnak minket, mint egy bútort, hanem foglalkoznak velünk és tanácsokkal látnak el, ami nekünk nagyon fontos és egyben hasznos is! Én csak köszönetet tudok mondani a csapatban dolgozóknak, hogy ilyen hihetetlen kedvességgel és odafigyeléssel foglalkoznak velünk! És ha egy mód is van rá, míg élek szeretnék ezekre a foglalkozásokra járni…

A 27 éves Noémi és kislánya, Lilla: Ez a tanfolyam felnyitotta a szememet, arra nézve, hogy másképp is lehet állást keresni, továbbá olyan embereket ismerhettem meg, akikre büszkén felnézhetek:a nehéz helyzetek megoldása erőteljes mikrotársadalommá kovácsolt minket. Köszönöm,hogy részese lehettem ennek a klassz csapatnak.

2 hozzászólás

  1. Tisztelt Alapítványok! Nekem sehol senki nem segített, most találtam itt Önökre, de őszintén nem bízom,hogy van még ember aki ingyen segítene. Már annyit csalódtam! Tisztelettel…

Visszajelzések

  1. Némethy IVI színre lép | ZETApress