ZETApress

hírportál

Újítások a Felsőházban

Innovatív gondolatokA Magyar Innovációs Nagydíj 2014. évi pályázat eredményesen lezáródott. A beérkezett pályázatokat az NKFI Hivatal elnökének vezetésével tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság megkezdte értékelő munkáját ? tudatta Garay Tóth János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) kommunikációs igazgatója.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására 32 jelentős innovációs teljesítményt nyújtottak be különböző magyar cégek. A bírálóbizottság, a formai és tartalmi szempontokat alapos mérlegelése után, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók ? 2014-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel ? valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból ? mezőgazdaság, élelmiszeripar, informatika, vegyipar, egészségipar ? érkeztek, kreatív és kiemelkedő gazdasági eredményt bemutató pályamunkák. A 2014. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalat kapja, amelyik a legnagyobb jelentőségű, nagy hasznot hozó innovációt valósította meg. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált.

Az ünnepélyes díjátadásra március 26-án csütörtökön kerül sor az Országház Felsőházi Termében. A 2014. évi Innovációs Nagydíjat az Országgyűlés elnöke adja át. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további hét innovációs díj ? a 2014. évi Ipari Innovációs Díj, a 2014. évi Agrár Innovációs Díj, a 2014. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj, az NFM 2014. évi Fejlesztési Innovációs Díj, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2014. évi Innovációs Díja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014. évi Innovációs Díja, valamint a legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díja ? kerül átadásra. Az ünnepségen csak névre szóló meghívóval lehet részt venni. A Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat a Magyar Kormány támogatásával, a Kutatási és Technológiai Alap finanszírozásával valósul meg.

Szóljon hozzá!