ZETApress

hírportál

Licitálás interneten

Senki többet harmadszor!Megjelentek az első tételek ? egy pécsi üzemi épület, egy püspökladányi varroda, egy homokszentgyörgyi benzinkút, több személyautó és haszongépjármű ? a december 29-én bemutatott Elektronikus Értékesítési Rendszerben ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Egyebek mellett ezekre, összesen hét felszámolás alatt álló cég vagyontárgyaira pályázhatnak vagy licitálhatnak az érdeklődök az Elektronikus Értékesítési Rendszerben. Az EÉR online felületén az első körben tíz eljárásban kezdődik meg a pályázat vagy árverés februárban. A felszámolás alá került vállalkozások vagyontárgyait a hagyományos formában lebonyolított egyedi árverések és pályáztatások helyett az idei évtől központosítottan, új, korszerű internetes felületen értékesítik.

Az EÉR létrejötte elősegíti, hogy minél többen vegyenek részt az eljárásokban licitálóként, ezzel élénkíti az árversenyt. A befolyó magasabb vételárnak köszönhetően a felszámoló a hitelezői igények és munkavállalói kintlévőségek korábbiaknál nagyobb hányadát tudja majd kifizetni. Az EÉR nagy előnye, hogy biztonságos és stabil, a rendszer a felületen történő összes cselekményt naplózza és eltárolja, így az értékesítés és az üzemeltetés is átláthatóvá válik. A rendszerben elsőként megjelent tételek közül a legalacsonyabb, 75 ezer forintos kikiáltási áron egy 1992-es VW Transporter tehergépkocsi árverése indul majd meg. A skála másik végén több, egy csomagban értékesítendő XIII. kerületi ingatlan áll, a lakásokra és üzlethelyiségekre 259 millió forintos irányáron lehet pályázni.

Az EÉR oldalon egy egyszeri, hétezer forintos díj fejében bárki regisztrálhat, az árveréseken azonban csak az vehet részt, aki előzetesen nyilatkozik arról, hogy nem áll kapcsolatban a felszámolás alatt álló vállalkozással. A licitet nem csak a nyertes, hanem a második legjobb ajánlatot tevő is köteles tartani. Az Elektronikus Értékesítési Rendszer használatával kapcsolatos további hasznos információkat a Felhasználói Szabályzat tartalmazza, mely a kormányzati honlapról idekattintva letölthető.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fordok az internetről | ZETApress

Szóljon hozzá!