ZETApress

hírportál

Nagydíjról a klubülésen

A Magyar Innovációs Klub ma délelőtt tartotta sajtó-nyilvános találkozóját a Magyar Tudományos Akadémia földszinti Kodály-termében. Először Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) tiszteletbeli elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd az NM képviselője következett.

Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium versenyképességért felelős helyettes államtitkára a vállalati innovációs tevékenység támogatási rendszeréről beszélt, majd a 2011. évi Innovációs Díjat nyert vállalkozások prezentációi hangzottak el cégük 2012. évi innovációs tevékenységéről. Az előadók Dr. Hodász István vezérigazgató, EGIS Gyógyszergyár Nyrt. Simon Lajos ügyvezető igazgató, tulajdonos, GWE Budafilter Kft. Lévai Gábor ügyvezető igazgató, Meta-MPI Kft. és Dr. Rózsa József Balázs ügyvezető igazgató, Femtonics Kft. voltak.

Ezután Dr. Pakucs János, a szervezőbizottság elnöke meghirdette a XXI. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot. A MISZ és a Magyar Innovációs Alapítvány által a 2012. évre kiírt pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2012. évben kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el. A Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalkozás nyeri el, amelyik a 2012. évben a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményt érte el.

Az év legjelentősebb innovációját elismerő Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további hat kategóriában is díjazzák: Ipari-, Agrár-, Környezetvédelmi-, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai. A legeredményesebb, 2007 után alapított innovatív mikro-, vagy kisvállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Innovációs Különdíját nyeri el.

Az innovációs díjakat ünnepélyes külsőségek közepette, az Országház Főrendi-termében a tárcák képviselői és számos protokoll vendég, illetve a nyomtatott és az elektronikus sajtó képviselőinek jelenlétében adják át az adományozók, 2013. március végén. Részletek idekattintva olvashatók. Beadási határidő: 2013. február 6-a, szerda 12 óra.

Szóljon hozzá!