ZETApress

hírportál

Gyűrött ötezres

Alaposan pórul jártak azok a körúti boltosok, mert pénztárosuk túlzott éberséggel vizsgálta a vevő ötezresét. Aggodalmát az okozta, hogy a pénz egyik sarka el volt szakadva, szinte a Szentlélek tartotta. Elfogadni nem merte, a hölgy nem tudott adni másikat, mögötte viszont hosszan állt a sor.

A pénztáros nem először kukacoskodott. Különösen a hajléktalanokat utálta. Ha bejöttek egy tejre, vagy kenyérre ? mert nekik is lehet erre szükségük ? hangos megjegyzéseket tett rájuk. Tartsuk nyitva az ajtót, amíg ki nem mennek ? mondogatta olyankor ?, mert ezt a bűzt nem lehet elviselni!

Mivel a vevő mással nem tudott fizetni, az árut vissza kellett pakolni a pultokra, polcokra. A felszeletelt, lemért felvágottakat, süteményeket az eladók hordták vissza a helyükre, pokolva kívánták kollégájukat. Addig a kiszolgálás is szünetelt, növelve a tömeget. Közben a vevő rég eltávozott, hogy ugyanazzal az ötezressel a szomszédos üzletben végre bevásárolhasson. Ott szó nélkül fogadták el tőle a szakadt bankjegyet.

Szóljon hozzá!