ZETApress

hírportál

Kálmán András újra az ASVA élén

Visszatér posztjára Kálmán András az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) korábbi igazgatója. Az 55 éves, jogi háttérrel is rendelkező filmes szakember döntésének hátterében a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület megalakulása áll, a közismert jogvédőt ugyanis az ASVA képviseletében meghívták a február elsején a kormány által létrehozott bizottság munkájában való részvételre.

Kálmán András korábban 3 évig látta el az ASVA igazgatói posztját, ami a szakember távozása után betöltetlen maradt. Az alapítvány immár 15 éve védi az audiovizuális művek szerzői jogait és fellép a filmek, videokazetták, DVD-k, videó CD-k, interaktív játékok illegális másolása, terjesztése és letöltése, valamint a kábeltelevíziós jellopás ellen.

A kormány a feketegazdaság elleni hatékonyabb fellépés, valamint a szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogsértések visszaszorítása érdekében hozta létre február elsején a tanácsadó, javaslattevő és véleményező testületet, a HENT-et, melynek egyik feladata az állami szervek, a társadalmi, illetve az érdekképviseleti szervezetek közötti együttműködés hatékonyabbá tétele, valamint a hamisítás elleni stratégia, illetve intézkedési tervek elkészítése. A testület megalakulása új lehetőségeket nyit, és tágabb perspektívát adhat a jogtisztaságért folytatott küzdelemnek, ezért nagy örömmel tettem eleget a felkérésnek, és térek vissza az ASVA élére ? nyilatkozta Kálmán András.

Szóljon hozzá!