ZETApress

hírportál

Új menetrend a vonatokon

Jövő vasárnap érvénybe lép a MÁV-START Zrt. 2007/2008-as évi új menetrendje. Az ütemes menetrend sikeréről, a belföldi és nemzetközi viszonylatokban bekövetkező változásokról a személyszállító vasúttársaság sajtótájékoztatón adott tájékoztatást a Kerepesi úti Székházukban.

Guthyné Molnár Mária, a Technológiai Üzemeltetési Főosztályának technológiai vezetője mutatta be az állandóságot és a változást. Észak- és Kelet-Magyarországon, valamint Észak-Dunántúlon megmaradt a jól bevált ütemes menetrend, melyhez a Dél-alföld is csatlakozott. Dél-Dunántúlon rosszabb a helyzet, ott ezt nem sikerült megvalósítani. A váci és veresegyházi vonalon a vonatok tíz perccel később indulnak a továbbiakban.

Csalódást okozott mindnyájunknak, hogy a menetrend nyomtatott változatát nem kaptuk meg. Guthyné elmondta, hogy csak pár napja kerültek nyomdába, s csak december közepén kerülnek a boltokba. Interneten addig is elérhetők, s a MÁV-INFORM telefonon is ad tájékoztatást. A kalauzok már tavaly is csak saját költségükön vehették meg a könyvet, jegykiadó készüléküket viszont feltöltik 9-ig az új változattal. A vontatási főnökségek is megkapják addigra az új menetrendet, hiszen a mozdonyvezetőknek is aszerint kell indulniuk.

A megszüntetést egyelőre megúszó szárnyvonalakon utasszámlálást végeznek az elkövetkező hónapokban, s sorsukról tavaszig döntenek. Az autóbuszok addig is velük párhuzamosan közlekednek, s a piac dönti majd el, melyikre lesz szükség. Márciusban már nem Kóka János lesz a GKM élén, mert a jövő héttől csak a pártjának él. Az SZDSZ elnöki tisztsége mellett a parlamenti frakciót is vezeti majd, a tárca élén pedig az eddigi kabinetfőnök, Kákosy Csaba lesz az utód. Róla az M0-s körgyűrű kapcsán korábban már írtunk.

Szóljon hozzá!