ZETApress

hírportál

Hongkong megint büszke lehet

Az Őszi Hongkongi Elektronikai Vásár, amely egész Ázsiában kategóriájában a legjelentősebb, és a világ második legnagyobb elektronikai termékekkel foglalkozó kereskedelmi eseménye, október 13-tól 16-ig, a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács szervezésében került megrendezésre a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítási Központban, ahol a két és félezer gyártó és kiállító minőségi és innovatív elektronikai termékeket mutatott be a látogatóknak, tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

A kiállítói és látogatói rekordokat döntögető, vásárt jellemző statisztikák a hongkongi elektronikai ipar növekedését is hűen tükrözik. 1992-ben az elektronikai ipar hozzávetőlegesen 26,6 milliárd USD értéket képviselt, és Hongkong kivitelének 23 százalékát tette ki. Ezzel szemben előző évben az export értéke meghaladta a 153 milliárd USD értéket, így nem véletlenül az elektronikai termékek Hongkong legjövedelmezőbb exportcikkei ? a terület teljes kivitelének jelentős hányadát, 48 százalékát teszik ki. A világ minden országába irányuló hongkongi exporttermékek fele az OECD meghatározásai alapján is magas szintű technológiai minőséget képvisel.

Több mint 58 ezer nemzetközi látogató a hongkongi vásáron

Az idei év első nyolc hónapját jellemző, elektronikai termékek iránti magyar kereslet értéke ez év szeptemberéig meghaladta az 575 millió US dollárt. Mindez az előző év hasonló időszakához képest 14 százalékos értékbeli növekedést eredményezett. Az októberi nemzetközi vásáron 67 magyar cég képviselője vett részt, akik a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács Budapesti Konzultáns Irodájának szervezésében látogattak el az eseményre. Az iroda két másik európai országban, Romániában és Bulgáriában is ellát kereskedelemfejlesztési tevékenységet, melynek eredményeképp 49 román és 46 bolgár üzletember képviselte cégét az Őszi Hongkongi Elektronikai Vásáron.

A Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács továbbra is szem előtt tartja kettős célját, hogy Hongkong gazdaságát a nemzetközi vásárok szervezésével élénkítse, és eközben a világ minden táján hozzásegítse a cégeket ahhoz, hogy azok Hongkong helyzetéből előnyt kovácsolva üzleti sikereket érhessenek el Kínában és az ázsiai gazdasági régióban. További információk és fotók honlapjukon megtalálhatók.

Szóljon hozzá!