ZETApress

hírportál

Újabb okos-telefon

Motorola FLIPOUTTM MOTOBLUR? kezelőfelülettel: a zsebméretű, négyzetes stílusikon. A FLIPOUT multi-touch kijelzője kifordítható, így feltárul a Motorola legújabb Android telefonjának QWERTY billentyűzete.

A Motorola (NYSE: MOT) bemutatta a Motorola FLIPOUTTM okos-telefont MOTOBLURTM kezelőfelülettel. A stílusos és kompakt, négyzet alakú okos-telefon legalább annyira egyedi, mint jövőbeli felhasználói ? tudatta Ruskó Rita.

Európába 2010 második negyedévében érkezik az Android 2.1? verziót futtató, különleges, négyzetes kialakítású, multi-touch kijelzővel ellátott okos-telefon. Ha a kijelző kifordul, feltárul az ötsoros, teljes értékű QWERTY billentyűzet. Az önálló sorba rendezett számbillentyűkhöz nem kell billentyűkombinációt használni, így felgyorsul a gépelés sebessége. A FLIPOUT telefon akár 7 testreszabható kezdőképernyőt, élő háttérképeket, és nagyobb biztonságot kínál a felhasználók részére.

FLIPOUT különleges formájában egyesül a Motorola design öröksége az Androidos platform legújabb tulajdonságaival. A hihetetlenül kompakt FLIPOUT kényelmesen elfér egy tenyérben, táskában vagy egy zsebben. Vele egyszerre kényelmes és szórakoztató a folyamatos kapcsolattartás ? mondta Ralf Gerbershagen, a Motorola Mobiltelefon részlegének nyugat-európai igazgatóhelyettese. ? A közösségi oldalak rajongói számára az okos-telefon a MOTOBLUR továbbfejlesztett változatát nyújtja: még több közösségi élmény, testre szabva.

A FLIPOUT okos-telefon számos, országonként eltérő színben lesz elérhető, így például: fekete, zellerzöld, málna, égszínkék, piros, sáfrány és fehér színekben. Továbbfejlesztett MOTOBLUR.

A MOTOBLUR kezelőfelület a Motorola Androidos telefonjai számára kínál különleges megoldást: kapcsolatok szinkronizálása, postok kihelyezése, üzenet, fotók és egyéb multimédiás tartalmak kezelése egy gombnyomásra! A MOTOBLUR igény szerint folyamatos kapcsolatot tart a Facebook ?, a MySpace, a Twitter ?, a Gmail ? oldalaival, használatával egyszerűen kezelhető a vállalati és a személyes levelezőrendszer, akár a kezdőképernyőn.

A MOTOBLUR automatikusan biztonsági másolatot készít a névjegyzékről, a bejelentkezési adatokról, a testreszabott paraméterekről és az e-mailekről. Az adatokat egy biztonságos szerveren tárolja; a telefon ellopása vagy elvesztése esetén az adatok azonnal letörölhetők a mobiltelefonról. Mindössze egy felhasználónév és jelszó kell hozzá, hogy az adatokat az új mobiltelefonra visszatöltse a felhasználó.

A FLIPOUT a továbbfejlesztett MOTOBLUR új funkcióit kínálja. Esemény- és Üzenet widgetek ? szűrés közösségi hálózatok, kapcsolatok, vagy csoportok alapján – így csak a kívánt információ jelenik meg. Képernyő-testreszabás ? a widgetek mozgathatók és tetszés szerint méretezhetőek a hét kezdő képernyőn. Akkumulátor menedzser ? az optimális akkumulátor fogyasztása érdekében 3 energiafogyasztási mód választható. Adatkezelés ? az adatforgalom nyomon követése a kezdőképernyőn. A személyes és vállalati e-mail ? közvetlenül a készülék kezdőképernyőjén és Re-tweet képesség.

Hallani bárhol

A FLIPOUT a CrystalTalkTM PLUS technológia segítségével felerősíti a hívó fél hangját, miközben kiszűri a háttérzajokat a tisztább beszélgetésekért. A Motorola szabadalmaztatott CrystalTalk zajszűrő technológiáját alapul véve a CrystalTalk PLUS egy második mikrofon segítségével még tisztább hangminőséget kínál a háttérzaj csökkentésével.

Web és Multimédia

A FLIPOUT kényelmes web- és fotóböngészést tesz lehetővé, egy tenyérnyi felületen. A multi-touch funkciós okos telefon támogatja az Adobe? Flash? verzióját, így megjeleníti a legösszetettebb weboldalakat is. A zenerajongók számára a FLIPOUT beépített médialejátszót kínál teljes képernyős dalszöveg-megjelenítéssel, és songID zenefelismerő funkcióval.

További multimédiás funkciók: 3 MP kamera digitális zoommal, KODAK PERFECT TOUCH technológia az élénkebb, világosabb képekért, galéria-mód címkézéshez, és a fotók azonnali feltöltéséhez a Facebook, a MySpace, a Picasa- vagy a Photobucket oldalakra. Videó felvételére, lejátszására, és megosztására szintén lehetősége van a felhasználóknak, a vezeték nélküli hívások és zenei kapcsolat Bluetooth ?1 által működik. A FLIPOUT telefonnal valamennyi valamennyi Google-alkalmazás elérhető, ideértve a Google Search, a Google Maps, a Gmail szolgáltatásokat és a több ezer Android Market alkalmazást.

Elérhetőség

A MOTOBLUR kezelőfelülettel ellátott FLIPOUT 2010 második negyedévétől kapható Európa egyes országaiban. Ha többet szeretne megtudni a készülékről, kérjük látogasson el a Youtube-ra vagy ide. A teljes MOTOBLUR élmény innen letölthető.

A Motorola neve világszerte ismert innovatív kommunikációs megoldásairól és arról a törekvéséről, hogy ezeket a technológiákat folyamatosan fejlessze. Szélessávú kommunikációs hálózatok, vállalati mobil- és közbiztonsági megoldások, HD videó technológiák és mobilkészülékek; a Motorola mindig élen járt ezek fejlesztésben azért, hogy egyéni, üzleti és kormányzati ügyfeleinek könnyebb és szabadabb kommunikációt biztosítson. A Motorola 2009-es forgalma 22 milliárd dollárt.

Szóljon hozzá!