ZETApress

hírportál

Le ne késsünk!

Az év kiemelkedő teljesítményéért járó legnagyobb elismerés vállalatoknak. Közeleg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázat beadási határideje. Február 05-én hétfő éjfélig lehet nevezni a Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatra, amelynek keretében idén már összesen kilenc innovációs díj kerül átadásra különböző kategóriákban.

Csák János miniszter fővédnöksége mellett a Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje 2024. február 05-én hétfőn éjfélkor lejár. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2023. évben kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot értek el.

A nemrégiben megújított megállapodásban az innovációs díjakat felajánló négy minisztérium, valamint a további támogató intézmények vezetői kijelentik, hogy egyetértenek a Magyar Innovációs Nagydíj pályázati rendszer fenntartásával és megerősítésével. Erkölcsileg, szakmailag és anyagilag is támogatják a pályázati rendszert és kinyilvánítják, hogy az egyes intézményeik által adományozott innovációs díjakat elnyert vállalkozásokat előnyben részesítik a különböző egyéb pályázataikon.

Az év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további, összesen nyolc kategóriában is díjazzák:

a Gazdaságfejlesztési Minisztérium Ipari Innovációs, valamint Informatikai Innovációs Díjai,
az NKFIH Alapkutatástól a piacig Innovációs Díja,
az Agrárminisztérium Agrár Innovációs Díja,
az Energiaügyi Minisztérium Környezetvédelmi és Energiaügyi Innovációs Díjai, valamint
a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja, illetve
a MISZ Startup Innovációs Díja is.

A díjak ünnepélyes átadására, a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében kerül sor 2024. március végén egy sajtónyilvános rendezvény keretében. A 2023. évi kiírás részletei a Magyar Innovációs Szövetség honlapján megtalálhatók – tudatta dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke és Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója.

Szóljon hozzá!