ZETApress

hírportál

Február 3-ig pályázzunk!

A Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen hirdette meg délelőtt a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, Pomezanski György moderálásával.

Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke kiemelte, az innováció olyan gondolkodásmód is, amely lehetőséget ad a kreativitás kibontakozására. A szövetség 32 évvel ezelőtti alakulásakor célul tűzte ki az innováció erősítést, hogy ezzel is elősegítse a magyar gazdaság növekedését. A független bíráló bizottság a pályázat értékelésekor az innovációs teljesítmény gazdasági eredménye mellett nézi annak társadalmi hasznosságát is – jegyezte meg hozzátéve, a pályázat beadási határideje 2023. február 3-a, a díjakat 2023. márciusban adják át ünnepélyesen a Parlament Főrendi Termében. Elmondta, hogy az eddigi 30 innovációs nagydíj pályázati felhívásra 1379 pályamű érkezett, ebből 1204 volt sikeres innováció és 233 kapott különböző innovációs díjat.

Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára fontosnak nevezte a magyar innovációs rendszer egységes irányba terelését, a tudományos eredmények piacosítását. Hozzátette, az innovációs nagydíj pályázat is erre mutat rá.

Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a pályázat meghirdetésekor hangsúlyozta a két szakpolitika közötti együttműködés jelentőségét. Kijelentette, Magyarországon a kutatás-fejlesztésben a mezőgazdaság egyértelműen jelen van, a jövő mezőgazdaságához elengedhetetlen a tudás, az innováció.

Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke, a bírálóbizottság társelnöke és a rendezvény házigazdája elmondta, a zsűri versengő vállalkozások jelentős gazdasági eredményét állítja sorba. A korábbi évek kitüntetettjei bizonyították innovációjuk életképességét a piacon, és jelentős bevételt tudtak elérni.

A kiírás szerint a Magyar Innovációs Nagydíj mellett a bíráló bizottság több kategóriában is díjat ítél oda a kiemelkedő innovációs teljesítményért. A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati kiírás és a jelentkezés részletei idekattintva érhetők el.

Szóljon hozzá!