ZETApress

hírportál

Díjazott innovációk

Kiemelkedő hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményért adták át a Magyar Innovációs Nagydíjat. Az ITM Szemere utcai Erdésztermében a 2020. évi Innovációs Nagydíjat Orbán Gábor, a Richter Nyrt. vezérigazgatója vett át Schanda Tamás ITM miniszter-helyettestől.

Az értékelés szempontjai között döntő volt az innovációból elért 2020. évi gazdasági eredmény – tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató. A többi díjazottról és további 52, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány idekattintva megnyitható, letölthető.

A 2020. évi Magyar Innovációs Nagydíjban a Richter Gedeon Nyrt. részesült, a Terrosa?, egy új bioszimiláris magyar gyógyszer létrehozásáért. Az oszteoporózis (csontváz betegség) kezelésére kifejlesztett Terrosa piacra lépése bizonyítja a bioszimiláris koncepció sikerét, hiszen már az első teljes évben 27,237 millió euró árbevételt értek el, megvalósítva ezzel az ideális invented and made in Hungary gazdaságfejlesztési koncepciót. A díjat Schanda Tamás miniszter-helyettes és Gulyás Tibor helyettes államtitkár, a Bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Orbán Gábor vezérigazgatónak.

Az ITM által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban az Additive Manufacturing Technologies Hungary Kft. részesült automatikus felületkezelő berendezés fejlesztéséért és gyártásáért, 3D nyomtatott alkatrészekhez. 2020-ban több mint ötven gépet gyártottak és adtak el, amely több mint 1,5 milliárd forintbevételt biztosított. A díjat Bódis József ITM államtitkár és Gulyás Tibor helyettes államtitkár, a Bírálóbizottság társelnöke nyújtotta át Pap-Kovács Viktor cégvezetőnek.

Az NKFIH által támogatott 2020. évi Ipari Innovációs Díjban a TEQBALL Kft. részesült a TEQ LITE, a tömeg-gyártható, összecsukható Teqball asztal létrehozásáért. 2020-ban a TEQBALL Kft. 6532 darab Teq LITE asztalt értékesített, melyből származó árbevétele meghaladja az 1,1 milliárd forintot. Ez a cég teljes árbevételének közel a felét jelenti. A díjat Birkner Zoltán NKFIH elnök és Gulyás Tibor helyettes államtitkár, a Bírálóbizottság társelnöke adta át Huszár Viktor Dénes ügyvezetőnek.

A Magyar Innovációs Szövetség egyidejűleg hirdette meg a 2020. évi Startup Innovációs Díjat, melyben a 2019-ben alapított Femmetex Hungary Kft. részesült a this is Redy intim női alsóneműért. Termékinnovációjuk teljesen új, környezetbarát alternatívát kínál a nőknek az intim higiéniás eszközök piacán, akár 2,5 normál tamponnyi vért magába szívva. A 2020. évben már több mint százmillió forintbevételt értek el. A díjat Pakucs János tiszteletbeli elnök és Gulyás Tibor helyettes államtitkár, a Bírálóbizottság társelnöke adta át Molnár Dóra és Tasnádi Ádám cégvezetőknek.

Szóljon hozzá!