ZETApress

hírportál

Adóverseny az E&Y-nál

Pásztor György nyerte meg az Ernst & Young Adótanácsadási üzletága első, egyetemisták és főiskolások számára meghirdetett adóversenyét. A bírálók különdíj kategóriát is létrehoztak, mivel több olyan résztvevő is dolgozott az esettanulmányon – és ért el kiváló eredményt, akik az eredeti versenykiírás kritériumainak nem feleltek meg, de mindenképpen indulni szerettek volna.

Magyarország első adóversenye kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy a téma iránt érdeklődő diákok és frissdiplomások betekinthessenek egy izgalmas, változatos pénzügyi szakmába, valamint a nemzetközi üzleti világ adókérdéseibe. Az esettanulmány-versenyhez, amely valós ügyfélmegbízás modellezésén alapult, nem volt szükség előzetes adózási tapasztalatokra. A felkészülés során a pályázók Dr. Vámosi-Nagy Szabolccsal, az Ernst & Young adószakértőjével dolgozhattak együtt, aki iránymutatásával és meglátásaival szakmai segítséget nyújtott a pályázatok elkészítéséhez.

Felelősséget érzünk a hazai adókultúra alakításáért és támogatásáért. A jövőben különösen odafigyelünk a téma iránt érdeklődő tanulók ? talán leendő adószakemberek ? szakmai fejlődésére, hiszen a hazai felsőoktatás tematikájában nem kellően hangsúlyos a célzott adóoktatás. A versenyzők ? minden előzetes jártasság nélkül ? a megadott háttéranyagokat felhasználva, átlagon felüli logikával és kreativitással oldották meg a feladatot, mondta Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs.

A pályázatokat az E&Y Adótanácsadás üzletágának munkatársai egységesített szempontrendszer alapján értékelték. A vacsorával egybekötött eredményhirdetésen a díjakat Rencz Botond vezető adópartner és az Adótanács szakértője adta át. A háromszázezer forintos fődíjat végül Pásztor György vehette át, aki az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának végzős tanulója. A dobogó második fokára Boár György állhatott fel 220 ezer forint tulajdonosaként, míg a bronzérmes Fegyverneki Aliz 150 ezer forint jutalomban részesült. A különdíjat Kneitner Lea érdemelte ki, aki jelenleg másoddiplomás képzésre jár, és már munkatapasztalattal is rendelkezik.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, az Ernst & Young Adótanácsadási üzletága egy újabb esettanulmány-verseny kiírását tervezi, ahol további izgalmas lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kellő versenyszellemmel rendelkező diákok jobban megismerhessék az adótanácsadás területét.

Szóljon hozzá!