ZETApress

hírportál

Együttműködik a MISZ és a Tungsram

Pakucs János, Szabó Gábor és Jörg BauerA Magyar Innovációs Szövetség és a Tungsram együttműködési megállapodást írt alá a MISZ november 15-én pénteken megtartott, összevont választmányi és elnökségi ülésén, melynek a Tungsram volt a helyszíne, illetve házigazdája ? tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató.

A cél, hogy tevékenységük eredményeiből szűkebb környezetükön túl a tágabb közösség is részesülhessen. Az aláírást követően, Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy Örökségünk az innováció. A megállapodást a Magyar Innovációs Szövetség részéről dr. Pakucs János tiszteletbeli elnök, prof. dr. Szabó Gábor elnök és a Tungsram részéről Jörg Bauer elnök-vezérigazgató látta el kézjegyével. A választmány és az elnökség tagjai jelenlétében aláírt szerződés nagy hangsúlyt helyez a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésére és a tehetség-kutatásra, -gondozásra.

? A Tungsramnál úgy tartjuk, hogy az innováció egyben örökségünk és jövőnk záloga is. Így természetes, hogy a Magyar Innovációs Szövetséggel szoros partnerségre léptünk, amire rendkívül büszkék vagyunk. Mindkét szervezet fontos célja Magyarország versenyképességének növelése, és osztjuk azt az elképzelést, hogy ennek kulcsa az innováció ? mondta Jörg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója.

? Mivel a Tungsramnál a K+F és innovációs tevékenység előtérbe került, a Magyar Innovációs Szövetség csatlakozik ehhez, és a saját eszközeivel segíti. A Tungsram pedig segíti a Szövetség tevékenységét ? emelte ki Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke.

? Nagyon bízunk abban, hogy a stratégiai együttműködési megállapodás valóban csak egy kezdetet jelent, és közös aktivitásokat, projekteket és együttműködéseket eredményez ? tette hozzá Szabó Gábor, a MISZ elnöke.

Az aláírást követően Jörg Bauer elnök-vezérigazgató előadásában bemutatta, miért lett a Tungsram szlogenje az, hogy Örökségünk az innováció. A vállalat már a két világháború közötti időszakban, aranykorában is mai szóval ökoszisztémákat épített és kutatás-fejlesztési tevékenységet az ipari hasznosítás szolgálatába állította. Ma a Tungsram hasonló kihívások elé néz, mint ebben az időszakban. A vállalat megoldásai azon alapulnak, hogy az intelligens lámpaoszlopokra épülő közvilágítás egy okos-város (smart city) legértékesebb ingatlanja lehet. A nyitott, moduláris, okos szolgáltatásokra előkészített (smart ready) lámpák mesh hálózatba kapcsolhatók, ezáltal ráépíthető a teljes smart city rendszer. Mindehhez társulnak a Tungsram Agritech beltéri növénytermesztési megoldásai, amelynek révén, technológiai okos-megoldásokkal együtt, a cég a jelen és a jövő nagy megapoliszainak lakóit segíti.

A Magyar Innovációs Szövetség az innováció területén működő több száz szervezetet, társaságot integráló, horizontális szakmai és érdekvédelmi szervezet. Alapvető célkitűzése az ország innovációs képességének növelése és az innovációs szemlélet terjesztése.

Szóljon hozzá!