ZETApress

hírportál

Együttműködik a BME a MAK-kal

A Műegyetem és a Magyar Autóklub együttműködése révén megalakult a Magyar Autóklub Csonka János Tudományos Tanács ? tudatta Görömbölyi Vanda, a BME PR menedzsere.

Felismerve, hogy a fenntartható mobilitás olyan közös érdek, amely a nagy múltú tudományos központok, valamint a gyakorlati tapasztalatokat és társadalmi igényeket összegző civilek együttműködését igényli, délelőtt együttműködési megállapodást írt alá dr. Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora és dr. Hatala József, a Magyar Autóklub elnöke, létrehozva a Magyar Autóklub Csonka János Tudományos Tanácsot.

Az együttműködésben részt vevő Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem meghatározó szereplője a műszaki felsőoktatásnak, továbbá rendelkezik a megalapozott kutatásokhoz szükséges tudásbázissal, tudományos műhelyekkel és korszerűen felszerelt laboratóriumokkal.

A Magyar Autóklub a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tagja, a legnagyobb tagsággal rendelkező magyarországi autós civil szervezetként 1900-ban történt megalapítása óta képviseli az autósok, a közúton közlekedők érdekeit és nyújt számukra mobilitás szolgáltatást.

Az összefogás célja a Csonka János Tudományos Tanács létrehozásával, hogy fenntartható közlekedési trendek és mobilizációs jövőképek felvázolásával segítse a szakmai és a döntéshozók munkáját. Kutató-ismeretterjesztő tevékenységet végezve juttassa el kidolgozott javaslatait a közlekedés mindennapi résztvevőihez, egyúttal közérthető és érdeklődésre számot tartó módon segítse elő a fenntartható mobilizáció igényének megformálását és terjesztését.

Csonka János elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar műszaki felsőoktatás gyakorlatának folyamatos korszerűsítésével, találmányok hosszú sora fémjelezte az oktatás melletti tevékenységét. Az élő szakmai műhelyt alapító szervezetek megtiszteltetésnek tartják, hogy felvehették Csonka János nevét, és ehhez a névhez méltó módon kívánják ? közlekedésszervezési és járműipari tudományos ? munkájukkal támogatni a teljes mobilitási spektrumot, a közlekedésben résztvevőket.

Szóljon hozzá!