ZETApress

hírportál

Jövőnk két napra Pécsre költözik

Pollack Expo 2019Néhány éven belül hidrogéncellás üzemanyagtartály segítségével közlekedhetnek majd az autók, amelyhez a napenergiát hívjuk segítségül? Hogyan hozható létre koncerttermi minőségű hangzás egy autóban?

Ezekre a kérdésekre nemcsak választ kaphatnak az érdeklődők az idei 13. Pollack Expón, hanem a berendezéseket akár működés közben is láthatják. Ez csupán egy apró, ámde látványos szelete a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által szervezett pécsi rendezvénynek, amely most is két napon, február 28-án és március 1-jén csütörtök-pénteken 100 előadással, 120 kiállítóval várja a műszaki, illetve a mérnöki tudományok újdonságai és megoldásai iránt nyitott egyetemi hallgatókat, a gyakorló szakembereket és a nagyközönséget.

A látványos bemutatók, például egyedi kukásautó-felépítmény, illetve robotkar működése vagy egy vizes szabadulószoba mellett több szekcióban zajlanak az előadások. Az idén újdonságként megjelenik az örökségvédelemmel foglalkozó szekció, amelyben például az építésügyi gyakorlatban alkalmazott drónos felmérésekről is szó esik. Harmadik alkalommal rendezik meg a Hatékony Vízellátás Nemzetközi Konferenciát, ahol a környezet-hatékony víztechnológiai trendektől kezdve az esővíz hasznosításáig számos témát érintenek a szakemberek. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan sokakat vonz a 3D-s tervezésről szóló szekció, a kéményes szekcióban pedig többek között a fafűtés és a vegyes-tüzelés környezetre és kéményre gyakorolt hatásáról hangzik el prezentáció.

Az idei Pollack Expón mintegy 120 cég állít standot. Az ország különböző területeiről érkező vállalkozások évről évre egyre látványosabb módon mutatják be technikai, technológiai újdonságaikat. A hallgatók számára a kiállítás olyan kapcsolatépítési lehetőséget is jelent, amely akár a jövőbeni munkavállalást is elősegítheti, hiszen a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is számos állásajánlattal érkeznek a kiállítók. A 13. Pollack Expó 2019. február 28-án és március 1-jén ingyenesen várja a műszaki érdeklődésű közönséget a Pécsi Expo Centerben. A kiállítás és a szekció-előadások részletes programja a weboldalunkról letölthető ? tudatta Regdon Marianna, PTE Műszaki és Informatikai Kar.

Szóljon hozzá!