ZETApress

hírportál

Az I. forduló eredménye

NKFIHA kreatív magyar fiatalok elsősorban a műszaki, informatikai területek iránt érdeklődnek. A 2018/19. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny 22 tagú szakmai zsűrije a beérkezett pályázatok 66%-át javasolta kidolgozásra.

Összesen 117 fiatal folytatja a kutatási és innovációs tevékenységét a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíjakért ? tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató. A Magyar Innovációs Szövetség, az ITM, az EMMI és az M5 csatorna által, a 2018/19-es tanévre meghirdetett Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny egy olyan speciális tanulmányi verseny, melynek során tudományos, innovatív projekteket kell megvalósítania a fiataloknak.

Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar dékánja vezetésével, a bírálóbizottság az alábbi szempontok szerint értékelte a témákat, és alakította ki testületileg a véleményét: a probléma megközelítésének eredetisége és kreativitása; a kidolgozás alapossága, illetve tudományos értéke; az eredmények ésszerű és világos értelmezése; megvalósítható-e március 30-ig; a pályázó alkalmas-e a kidolgozásra.

A 112 pályázat közül a zsűri 74 kiemelkedő, főként informatikai és műszaki problémák megoldását, illetve kidolgozását javasolta a második fordulóra, így összesen 117 fiatal dolgozhatja ki részletesen a pályázatát, akik közül 11-en határon túli magyar diákok. A végső döntést a zsűri 2019. április végén tartandó ülésén hozza meg, melyen nemcsak a több mint 2,5 millió forint összegű ösztöndíj szétosztásáról döntenek, hanem kiválasztják azt a három pályázatot is, amelyek képviselik Magyarországot 2019 szeptemberében az európai döntőn, Szófiában.

Szóljon hozzá!