ZETApress

hírportál

Lebontották a karácsonyfát

Autódaru és karácsonyfaDélben lebontották az Ország Karácsonyfáját a Parlament előtt. A Felsőcsatárról érkezett erdei lucfenyő több héten át méltó dísze volt a Kossuth téri Mesevárosnak, ahol több ezer látogató csodálhatta meg már Advent idején.

A közel háromtonnás fenyőfa a Karácsonyt követően is fontos feladatot lát el, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan egy család éves tüzelőjeként szolgál majd. Egy tököli, hatgyerekes családhoz kerül. A tavalyi évben a Baptista Szeretetszolgálat egy négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának ajándékozta az Ország Karácsonyfáját, idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat lett az adományozó.

A Kossuth téren fél 12-től Kozma Imre atya és Győri Lajos, az MMSZ ügyvezető alelnöke, valamint a Tűzoltóság és a Honvédség képviselői állták a riporterek rohamát. 12 órakor a józsefvárosi tűzoltók autódaruja kiemelte a talapzatból a díszeitől addigra megfosztott fát. Tíz perc alatt lefektették, hogy a tűzoltók a földön legallyazzák és felaprítsák.

A daruval épp két hónapja az Állatkert előtt találkoztunk. Ők emelték át akkor a Belgiumból érkezett 9 éves elefántbikát konténerével a kerítésen. Mint a józsefvárosiaktól megtudtam, a 19 éves német szerkezet még mindig megbízható, szervizelése idehaza történik. Van ennél nagyobb autódaru is Újbudán, de ide is, meg ősszel a Városligetbe is, elég volt ez is.

A felaprított fát a katonák kocsikra pakolták, hogy délután Tökölre szállítsák, s ott a Szereteszolgálat munkatársai átadják a kiválasztott családnak. Ők nem utaztak fel Budapestre. Mint Kozma atya kérdésünkre elmondta, nem akarnak szerepelni a nyilvánosság előtt. A hat gyermek édesanyjával otthon várja a karácsony utáni ajándékot, hogy legyen mivel fűteniük a hideg napokon!

Szóljon hozzá!