ZETApress

hírportál

Új utakon keleten

ÚjfehértóMásfélmilliárd forintból ? közel 1,3 milliárd forintos uniós támogatással, összesen 1,5 milliárd forintértékben ? újul meg a 4. számú főút Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakasza.

Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a beruházás újfehértói szakaszának átadásán elmondta: az útfejlesztések nem egyszerűen gyorsabbá és biztonságosabbá teszik az utazást, de lökést adnak a gazdaságnak, munkahelyeket teremtenek és versenyképesebbé teszik az érintett területeket.

Az államtitkár kiemelte, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként a közlekedésfejlesztési program keretében eddig 37 nyertes projekt kivitelezése indulhatott meg az országban, amelyek több mint 168 milliárd forinttámogatással valósulnak meg.

A másfélmilliárd forintértékű Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei beruházás a 4. számú főút öt szakaszát érinti és szerves folytatása az eddigi, a 4-es úton történő felújítási, korszerűsítési, kapacitásbővítési fejlesztéseknek. Valamennyi helyen megerősítik a burkolatot, megtörténik a munkaterületen lévő műtárgyak, átereszek, hidak felújítása és átépítése. A felújított szakaszon a 11,5 tonna tengelyterhelésű tehergépjárművek is közlekedhetnek.

A I. Nemzeti Fejlesztési Terv keretében 18 nyertes projekt kapott több mint 53 milliárd forinttámogatást az útburkolatok megerősítésére, az elkerülő utak építésére és a már meglévők kapacitásbővítésére. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében eddig 37 nyertes pályázat kivitelezése indulhatott meg, amelyek több mint 168 milliárd forinttámogatással valósulnak meg.

Újfehértón eddig 33 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira, a projektek összesen közel 6,7 milliárd forinttámogatásban részesültek ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!