ZETApress

hírportál

80 éves a XIII. kerület

80 éves a XIII. kerületA XIII. kerület június elsején ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Minden érdeklődőt, kikapcsolódni vágyó, tartalmas programot, jó koncerteket kereső kerületi lakost, családot, baráti társaságot vagy kerületen kívül érkező érdeklődőt nagy szeretettel vár programjain a XIII. Kerületi Önkormányzat ? tudatta Gellért Lajos sajtóreferens.

Május 25-én pénteken 14 órától családi kikapcsolódással készülünk a Béke téren, egészen vasárnap estig. Felsorakoznak legkisebb látogatóink kedvencei: arcfestés, kézműves foglalkozás, légvárak, viadal, társasjátékok, sportprogramok és még sok-sok más izgalmas program. Vasárnap emellett a színpadon a Veronaki Zenekar és Kovácsovics Fruzsina koncertjét lehet majd meghallgatni. A gólyalábas előadás mellett légvár fogataggal, Családi Játék Hétvégével, állatsimogatóval, buborékos foglalkozással, lufihajtogatóval és sok más izgalmas gyermekprogrammal készülünk gyereknap alkalmából. Este 19 órától Anna and the Barbies koncert hozza el az igazi fesztiválhangulatot, zárásként a Rippel Brothers Akadémia jóvoltából egy tűztánc show részesei is lehetünk.

Május 26-án szombaton 10 és 16 óra között rendezzük meg a XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválját. A hagyományoknak megfelelően a bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb és szlovák nemzetiség tagjai sátrakban várják a kerület lakosait és az idelátogatókat. A vendégek megismerhetik a nemzetiségek életét és hagyományait kiállításon, kézműves foglalkozáson és játékokon keresztül, amelyekbe aktívan be is kapcsolódhatnak, és megkóstolhatják a helyben készült ételspecialitásokat. A színpadon a nemzetiségi gyermek és felnőtt művészeti csoportok zenés, táncos műsorát láthatják. Újdonság az idei rendezvényen a nemzetiségek focitornája a téren felállított felfújható futballpályán. Este 19 órától egy különleges Caramel koncert. Molnár Ferenc Caramel, a Megasztár győztes, egyre felfelé ívelő zenei karrierje számos elismeréssel, díjjal vált a hazai zenei kultúra nagyjává.

Május 27-én vasárnap este 19 órától Óh azok a csodálatos ?60-as évek! ? Táncdalfesztivál! A születésnapi hétvége megkoronázásaként az idén 50 éves Táncdalfesztiválra emlékezünk Gálvölgyi Jánossal, Koós Jánossal, Poór Péterrel, Soltész Rezsővel, Dékány Saroltával, Ambrus Ritával és a Stúdió 11 Bigbanddel egy fergeteges este keretében.

Szóljon hozzá!