ZETApress

hírportál

Megint sokan pályáztak

InnovationLezárult a 26. Magyar Innovációs Nagydíj-pályázat. A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat március 28-án adják át az Országházban. A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására sok jelentős, és néhány kiemelkedő innovációs teljesítményt, összesen 29 pályázatot nyújtottak be különböző magyar cégek.

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók ? 2017-ben elért többleteredmény vagy többlet árbevétel ?, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök alapján választja ki a 2017. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat. A pályázatra a gazdaság különböző ágazataiból ? különösen gyógyszeripar, agrár és élelmiszeripari területről ? érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák ? tudatta Garay Tóth János, a MISZ kommunikációs igazgatója. Az előzmények idekattintva olvashatók.

A 2017. évi Magyar Innovációs Nagydíjat tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, az NKFI Hivatal elnökének vezetésével, választja ki. Az évente egyszer kiadásra kerülő Innovációs Nagydíj (bronz kisplasztika és jelentős pénzjutalom) az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált. Az ünnepélyes díjátadásra március 28-án szerdán kerül sor az Országház Felsőházi Termében. A 2017. évi Innovációs Nagydíj átadására az Országgyűlés elnökét kértük fel. A Magyar Innovációs Nagydíjon kívül további innovációs díjak is átadásra kerülnek. A legsikeresebb kezdő vállalkozás részére a MISZ Start-up Innovációs Díja kerül átadásra. Az ünnepségen csak névre szóló meghívóval lehet részt venni. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból valósul meg.

Szóljon hozzá!