ZETApress

hírportál

Újra pályázhatunk

Ma délelőtt az MTA Székház Kodály-termében került sor Magyar Innovációs Klub újabb találkozójára. A rendezvény házigazdája Zettwitz Sándor, a 2016. évi innovációs nagydíjas 77 Elektronika Műszeripari Kft. ügyvezető igazgatója volt.

A Magyar Innovációs Alapítvány ? a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen ? a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, a Földművelésügyi Minisztériummal, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve ? 26. alkalommal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj-pályázatot. A találkozón dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A Pályázat először 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 25 év során 1157 pályázat érkezett, s a 997 mérhető innovációs teljesítmény közül 196 kapott innovációs díjat.

A meghirdetésen dr. Pálinkás József, a bírálóbizottság elnöke az NKFIH elnökeként tartott előadást A tudományos kutatás, a fejlesztés és az innovációs verseny pályázati forrásai 2015-2017 címmel. Ezt követően a 2016. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások közül Zettwitz Sándor, a 2016-os nagydíjas kft. ügyvezetője, Dévényiné Rózsa Erika, a 2016. évi Ipari Innovációs Díjat nyert Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója, Czibula Mihály, 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díjában részesült MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kiemelt-projektvezetője, Földi Tamás, a 2016. évi Informatikai Innovációs Díjában részesült Starschema Kft. ügyvezető igazgatója és Takács Árpád, a 2016. évi Startup Innovációs díjban részesül AImotive Informatikai Kft. Outreach Scientist-je számolt be az idei innovációs tevékenységükről.

A 2017. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen öt kategóriában kaphatnak díjat: a 2017. évi Ipari Innovációs Díj; a 2017. évi Agrár Innovációs Dij; a 2017. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj; a 2017. évi Fejlesztési Innovációs Díj és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja. A legeredményesebb, 2015. január 1-je után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség 2017. év legjobb startup vállalkozása-díját nyeri.

A pályázaton, közvetlen jelentkezés vagy javaslat alapján, azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot is elértek. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet. A díjak ünnepélyes átadására 2018. március végén kerül sor az Országházban.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2017-ben elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli. A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs. Korábbi Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A nevezéshez szükséges dokumentumok: Egyoldalas összefoglaló, amelynek mintája idekattintva tölthető le. Részletes leírás a megvalósításról, az elért piaci, illetve gazdasági eredményről (többleteredmény, többlet éves árbevétel, piaci részesedés növekedése, stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon. Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.). Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről. Beadási határidő: 2018. február 14-e szerda 17 óra. A pályázatokat pdf-, az egyoldalas összefoglalót doc-formátumban kell eljuttatni adathordozón a Magyar Innovációs Alapítvány titkárságára a 1116 Budapest, Fehérvári út 108-112. II. emelet 22-be vagy emailcímükre. Bővebb információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!