ZETApress

hírportál

Támogatás gázkonvektorcserére

GázkonvektorMától igényelhető támogatás az elavult gázkonvektorok cseréjéhez. Az Otthon Melege Program most induló alprogramjában új gázkonvektorok felszereléséhez nyerhető el legfeljebb 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatás. Az Otthon Melege Programról idekattintva olvashatunk.

A pályázati lehetőség régiónként eltérő időpontokban nyílik meg, elsőként mától a budapesti és Pest megyei magánszemélyek előtt. Az 1,5 milliárd forintos keretösszegű alprogram célja a lakóépületekben található gázkonvektorok cseréjének elősegítése. A felmerülő anyag- és munkadíjak mellett a tervezési, engedélyeztetési és egyéb szakhatósági költségekhez igényelhető vissza nem térítendő támogatás. Maximális mértéke ingatlanonként és magánszemélyenként az elszámolható bruttó költségek 80 százaléka, de legfeljebb 500 ezer forint. A minisztérium az eddigi legmagasabb támogatási intenzitással a magyar háztartások fűtési rendszereinek korszerűsítését kívánja ösztönözni.

A támogatási kérelmeket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton nyújthatják be a magánszemélyek régiónként eltérő, szeptember 21-e és 29-e közötti kezdő időpontoktól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig. Az újonnan beépítendő készülékekkel kapcsolatban típusmegkötés nincs, azonban a támogatás kizárólag a Pályázati Útmutatóban előírt műszaki elvárásoknak és az uniós előírásoknak megfelelő készülékek beszerzésére, beszerelésére igényelhető. A vissza nem térítendő támogatást a beruházás befejezése után, annak pénzügyi elszámolását követően folyósítják.

A részletes Pályázati Útmutató elérhető a weboldalon, a pályázattal kapcsolatos kérdésekre az Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) Ügyfél-szolgálata ad bővebb tájékoztatást a +36-70-945-4294, a +36-70-945-4250 és a +36-70-945-6542 telefonszámokon. Ügyfél-szolgálati idő hétfőtől csütörtökig 08-tól 16-ig, pénteken: 08-tól 14 óráig. Emailcímük: konvektor2017@nfsi.hu

Az Otthon Melege Program másik, korábban meghirdetett alprogramja keretében október 15-ig igényelhető legfeljebb 700 ezer forint vissza nem térítendő támogatás új kondenzációs kazán beépítésére és a fűtéskorszerűsítés kiegészítő költségeihez. További részletek a weboldalon találhatók. A családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program mára már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

6 hozzászólás

  1. Közel kétezren pályáztak gázkonvektorok cseréjére az első két régióban. A földgáz-üzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez második napja lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni az Otthon Melege Program keretében. A Közép-magyarországi és a Nyugat-dunántúli Régiókból eddig közel kétezer kérelem érkezett be. A pályázatokat a Közép-magyarországi Régióból ma 10 óráig, a Nyugat-dunántúli Régióból pedig ma délig várják, a benyújtás lehetőségét ezt követően mindkét régióban határozatlan időre felfüggesztik. Legközelebb a Dél-dunántúli Régióban szeptember 25-én hétfőn 08 órától lehet a gázkonvektor-készülékek cseréjéhez vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

  2. Az első három régióból közel 2400 pályázat érkezett gázkonvektorok cseréjére. A Dél-dunántúli Régióból ma 11 óráig várják a pályázatokat, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. Az Otthon Melege Program új alprogramja a földgáz-üzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. A Közép-magyarországi, a Nyugat-dunántúli és a Dél-dunántúli Régióból eddig mintegy 2400 kérelem érkezett be. Legközelebb az Észak-alföldi Régióban holnap 08 órától lehet a gázkonvektor-készülékek cseréjéhez vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.

  3. Nagyon népszerű a gázkonvektorok cseréjére meghirdetett pályázat. Közel három és félezer pályázat érkezett eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett földgáz-üzemű gázkonvektorok energia megtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra az első négy régióból. Az Észak-alföldi Régióból a pályázatokat ma 10 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. Legközelebb a Dél-alföldi Régióban megvalósuló készülékcserékhez lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni holnap 08 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

  4. Több mint négyezer-háromszáz pályázat érkezett be eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett földgáz-üzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramban. A Dél-alföldi Régióból a pályázatokat ma 10 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. Legközelebb az Észak-magyarországi Régióban megvalósuló készülékcserékhez lehet majd vissza nem térítendő támogatást igényelni holnap 08 órától elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

  5. Ötezernél is több pályázat érkezett eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett földgáz-üzemű gázkonvektorok energia megtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra. Az Észak-magyarországi Régióból a pályázatokat ma 10 óráig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. A pályázatbenyújtás a Közép-dunántúli Régióval zárul, ahol a gázkonvektor készülékek cseréjéhez holnap 08 órától lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

  6. A Közép-dunántúli Régióval zárul a gázkonvektoros pályázat. Az utolsóként megnyitott Közép-dunántúli Régióból ma 10 óráig várják a pályázatokat elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, ezután a benyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik. Az Otthon Melege Program másik alprogramjában azonban még október közepéig igényelhető támogatás új gázkazánok beépítéséhez és a fűtéskorszerűsítés kiegészítő költségeihez. Közel hatezer pályázat érkezett eddig az Otthon Melege Program keretében meghirdetett földgáz-üzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra. A benyújtott pályázatokkal kapcsolatban a pályázati portálon tájékozódhatnak az érdeklődők.