ZETApress

hírportál

Gázkonvektorra is pályázhatunk

Gázkonvektorra pályázhatunkSzeptembertől lehet pályázatot benyújtani gázkonvektorok cseréjére. Másfél milliárd forintösszegű támogatás érhető el az Otthon Melege Program keretében gázkonvektorok cseréjéhez ? tudatta az NFM Kommunikáció.

Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. Ennek hatására nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is. A programnak köszönhetően a háztartások energiafelhasználása érzékelhető mértékben csökken. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program mára már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.

A hazai lakóingatlanokban közel hárommillió korszerűtlen gázkonvektor működik. Mielőbbi cseréjük elősegítése érdekében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 80 százalékos támogatási intenzitás mellett maximum 500 ezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A gázkonvektorok cseréjéhez szeptember 21-én csütörtökön 08 órától a rendelkezésre álló másfél milliárd forint összegű forrás kimerüléséig, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül igényelhetnek támogatást az ügyfélkapus regisztrációval rendelkező magánszemélyek.

A Pályázati Felhívás, a Pályázati Útmutató és annak mellékletei mától érhetőek el a pályázati portálon. A pályázattal kapcsolatos kérdésekben az NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. Ügyfél-szolgálata ad bővebb tájékoztatást a +36-70-945-4294, +36-70-945-4250 és +36-70-945-6542 mobilszámokon vagy emailcímükön. Telefonos ügyfél-szolgálati idők hétfőtől csütörtökig 08-tól 16-ig, pénteken 08-tól 14 óráig.

Nagygép-csere Dél-Dunántúlon

A Dél-dunántúli Régióban is nagyon népszerű a háztartási nagygép-csere program. Az Otthon Melege Program keretében hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek energiamegtakarítást eredményező cseréjére meghirdetett pályázati lehetőséget a Dél-dunántúli Régióban is óriási érdeklődés övezte, több mint hétezren jelezték támogatási igényüket. A régióból érkező pályázatokat ma 08-tól 13 óráig várták, ezt követően a benyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztették. Az elmúlt két hétben az érintett régiókból összesen több mint negyvenezer pályázó jelentkezett. A következő régiós nyitás ideje augusztus 23-a szerda 08 óra. Ekkortól a Közép-dunántúli Régióban élők nyújthatják majd be pályázataikat elektronikus úton, a pályázati portálon.

2 hozzászólás

  1. Ötvenezerhez közelít a hűtő- és mosógépcserére pályázók száma. A Közép-Dunántúlról a ma reggeli nyitás óta több mint hétezer kérelem érkezett be. A pályázatokat ma 13 óráig várják a régióból, ezt követően a benyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

    Az Otthon Melege Program keretében meghirdetett, háztartási nagygépek (hűtő- vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek) energia megtakarítást eredményező cseréjét támogató alprogramra hat régióból mostanáig összesen közel ötvenezer pályázat érkezett be. A folytatásban a Közép-magyarországi Régióban élők nyújthatnak be pályázatot augusztus 28-án hétfőn 08 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül.

  2. Több mint 63 ezer hűtő- és mosógép cseréjére pályáztak az Otthon Melege Programban. Az utolsóként megnyitott Közép-magyarországi Régióból a délelőtt folyamán közel 15 ezer kérelem érkezett be. A régiós pályázatokat ma délig várják, ezt követően a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik.

    Az Otthon Melege Program keretében a háztartási nagygépek (hűtő vagy fagyasztó készülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek) energiamegtakarítást eredményező cseréjére az ország minden részéből összesen több mint 63 ezren pályáztak.

    A családbarát pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A fejlesztéseknek köszönhetően nemcsak a lakossági energia-felhasználás hatékonysága javulhat, hanem mérséklődik a hazai szén-dioxid-kibocsátás is. A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította.