ZETApress

hírportál

Karácsonyra várunk!

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 11. szám

Ferencvárosi Kurír I. évfolyam 11. szám

Tisztelt ferencvárosi Olvasók! Az ünnepek közeledtével ismét fénydíszbe öltöznek Budapest utcái, köztük a Ferenc körút is. A ?hivatalos? ünnepi kivilágítás mellett évről évre egyre több otthon ablakában is megjelennek az apró izzókból álló fényfüzérek, amelyek nem csupán a lakásoknak kölcsönöznek ünnepi hangulatot, hanem az utcák, épületek is szebbé, hangulatosabbá válnak az ünnepeket várva.

December elején kerülnek ki az ajtókra az ádventi koszorúk, az ablakokba a ?falmászó? mikulások, és sok további dísz is, amelyek amellett, hogy nap, mint nap emlékeztetnek az ünnepek közeledtére, az egész éves rohanás, a megfeszített munka és a rengeteg stressz után pihentető hatással vannak testre és lélekre egyaránt, előrevetítik az évvégi nyugalom, a békesség és boldogság időszakát.

Ne sajnáljuk tehát a fáradtságot, hogy otthonunkat hangulatosabbá varázsoljuk, hiszen ezzel nem csak magunknak okozunk örömet, hanem utcán járó embertársainknak is, amikor az őszi-téli korai sötétedés után hazafelé tartanak, hogy ők is kivilágítsák ablakukat, így téve mások napjait is kellemesebbé ? írja Steiner Gábor főszerkesztő a Ferencvárosi Kurír 11. számában.

Megújultak a Ráday utcai bölcsőde játszóudvarai

A Ráday utca 46. szám alatti bölcsőde pályázaton húszmillió forintot nyert játszóudvarai felújítására. A munkálatok befejezése után kedden Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára Gegesy Ferenc polgármester társaságában vágta át a nemzeti színű szalagot a bölcsőde három, az Európai Unió ajánlásainak is megfelelő játszóudvarán, amelyek egy részét korábban nem is használták állapotuk miatt, most azonban a gyermekek a korábbinál tágasabb, kellemesebb környezetben játszhatnak, amikor az időjárás megengedi.

A korszerűsített udvarok a kisgyermekek biztonságát nagymértékben javító, esésvédő burkolatot kaptak és az új játékok, a rugós mérleghinta, a teherautó, a csúszdatorony, a játszóvár és a mozdony is az uniós szabványnak megfelelően készült el. Az átadó ünnepségen jelen volt Pál Tibor alpolgármester, valamint az önkormányzat több munkatársa és vezetője is ? olvashatjuk a legújabb lapszámban, melyben a múlt hetihez hasonlóan számos érdekes írás található.

Szóljon hozzá!