ZETApress

hírportál

Élelmiszer gyermekeknek

Ismét a különleges ellátást igénylő gyerekeken segít a COOP. Alap-élelmiszereket adományoz országszerte a kereskedelmi csoport. Idén csaknem 80 tonnányi élelmiszeradományt nyújt a különleges ellátást igénylő gyermekeknek a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. összesen húszmillió forint értékben.

A Coop Segély kamionja Budapestre és Pest megyébe 1281 gyermek részére juttatta el adományát. A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte húszmillió forint értékű, 78 tonnányi alap-élelmiszerekből álló adománnyal.

A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt, első állomásként sajtótájékoztató keretében Pest megyébe, a fővárost és Pest megyét lefedve. ? A Magyarországon előállított, tartós, COOP saját-márkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alap-élelmiszerek ? így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs ? kerültek ? mondta Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, a Pilisi Gyermekotthonban tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

? Budapesten 895 főt több mint 9 tonna súlyú, Pest megyében 386 főt közel 4 tonna súlyú élelmiszeradománnyal segítünk, ami összesen 13 tonnát és 1281 fő gyermeket jelent. A gyermek-közintézmények támogatásával célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra ? folytatta az elnök.

Integrált szemlélet kell!

? A kormánynak minden olyan vállalat a szövetségese, amely azt kutatja, hogy a saját lehetőségein belül hogyan tudja segíteni a gyermekek életesélyeit ? jelentette ki az eseményen Czibere Károly. Az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hozzátette: a COOP tevékenysége ebbe illeszkedik, hiszen a cég jót tesz és jól: helyben adja át adományait a gyermekeknek. Kiemelten fontos a társadalmi integráció, a befogadó közösség a különleges ellátást igénylő gyermekek életében, hiszen a kormány célja, hogy őket a társadalomba ágyazza, és aktív, sikeres felnőttekké tegye.

A COOP adománya jó helyre kerül ? mondta el a rendezvényen Tarnai Richárd. A Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kifejtette: míg a magánszemélyeket az erkölcsi hozzáállás, az államot pedig a jogszabályi előírások sarkallják segítésre, addig a vállalatok önkéntesen vállalnak fel karitatív feladatokat. Minden vásárló, aki a COOP boltjaiban vett valamit, egy kicsit részese ennek az adománynak, hiszen látható, hogy a cég áldoz a karitatív tevékenységre ? fejtette ki az egybegyűlteknek Hajnal Csilla. Pilis Város polgármestere hozzátette: az élelmiszeradományt arra is használják, hogy a Gyermekotthon lakóit megtanítsák sütni-főzni, ezzel is felkészítve őket az életre.

Hét év adományozás

A rászorulóknak élelmiszeradományt juttató Coop Segély Alapítvány, a COOP egyik országos karitatív kezdeményezése. A szervezetet a 2010-es nagy árvíz és a vörös-iszapkatasztrófa idején hozták létre a bajbajutottak támogatására. Az Alapítvány azóta is élelmiszersegéllyel, konkrét adományokkal igyekszik az önhibájukon kívül bajba jutottak életét megkönnyíteni. Az Alapítvány kuratóriumának elnöke a kezdetektől Kemény Dénes, akivel a COOP 1996 óta, a vízilabda válogatott támogatójaként működik együtt. Az elismert szakember elkötelezett a rászorulók, különösen a gyermekek támogatása mellett.

Az elmúlt hét év támogatáspolitikájának eredményeként ez idáig több mint százmillió forint jutott támogatásra, ebből 55 millió forint a korábbi évek során a különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésére, valamint több mint ötvenmillió forint értékű vásárlási utalvány és élelmiszer segélycsomag a legnagyobb katasztrófák idején, pl. az árvíz és a vörös-iszapkatasztrófa károsultjainak. Az Alapítvány hét éves működését követően, 2013 óta a COOP dolgozóin túl bárkinek lehetősége nyílik, hogy adója egy százalékát felajánlja a szervezetnek.

Kiemelkedő kereskedelmi szereplő

A COOP Gazdasági Csoport, hazánk legrégebbi üzletláncaként 2800 franchise boltjával az ország szinte valamennyi térségében, közel kétezer településen jelen van. A COOP naponta több mint 1,5 millió vásárlót szolgál ki, beszállítóin, partnerein keresztül 700 magyar vállalkozás megélhetőségét biztosítja. A tavalyi 582 milliárd forintos csoport szintű árbevételt elérő kereskedelmi csoport országos szinten több mint 30 ezer munkavállalót foglalkoztat, amellyel az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója. Az COOP üzletlánc, Magyarország egyik legnagyobb, máig hazai tulajdonban lévő kereskedelmi szereplőjeként az idén ismét MagyarBrands-díjat kapott A MagyarBrands Szakértői Bizottsága azon sikeres magyar márkákat rangsorolta, amelyek méltóképpen képviselhetik a hazai vállalkozásokat számszerűsíthető kritériumok és a GfK Hungária Piackutató Intézet országos fogyasztói kutatása alapján.

Folyamatos felelősségvállalás

A COOP évtizedek óta folytatja társadalmi felelősségvállalással összefüggő tevékenységét. A Magyar Olimpiai Bizottsággal már több mint két évtizedre visszanyúló együttműködést tudhat magáénak a COOP, amelyet a Magyar Olimpiai Csapat további segítése érdekében idén egy újabb 4 éves olimpiai ciklusra meghosszabbított, mint gyémántfokozatú támogató. Az együttműködési megállapodás keretében a COOP ezentúl is kiemelt szponzora marad a női és férfi kézilabda-, valamint a férfi vízilabda-válogatottnak.

A COOP a magyar élelmiszeripar teljesítményének elismeréséért, a kiváló hazai termékek népszerűsítéséért a Földművelésügyi Minisztériummal együttműködve idén 12. alkalommal szervezi meg a Coop Rallye-t, amely mára a magyar élelmiszer-feldolgozás legszebb hagyományait és leginnovatívabb újításait bemutató igazi ünneppé vált. Mindemellett a COOP működésének természetes részeként az országos kezdeményezéseken túl a jövőben is felvállalja számos, a helyi közösségeket erősítő sport- és kulturális események támogatását is, és régiós vezetői tevékenységi területükön továbbra is aktívan részt vesznek a lokális gazdaság alakításában. A COOP fejlesztései során a mai kor követelményeit figyelembe véve boltjaiban olyan műszaki megoldásokat alkalmaz, amelyek jelentősen hozzájárulnak az energiafogyasztás minimalizálásához, valamint a környezet megóvásához.

Szóljon hozzá!