ZETApress

hírportál

Átadták a DELFIN Díjakat

DELFIN Díj 1A Magyar Telekom idén is díjazta a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat. A díjakat többek között Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a CEU professzora és Till Attila műsorvezető, rendező adta át a Krisztina körúti Székházban a XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés keretén belül.

A szakmai zsűri a nyertes vállalatoknál megvalósított, példamutató fenntarthatósági megoldásokat és teljesítményeket jutalmazta ? innováció, esélyegyenlőség, klímavédelem és fenntartható tudatformálás témákban. ? A Telekom számára kiemelten fontos a fenntartható fejlődés, a vállalati fenntarthatóság, a felelős működés és az esélyegyenlőség biztosítása. Az immár tizenhetedszer megrendezett kerekasztal-beszélgetésünk során átadott DELFIN Díjakkal is erősíteni kívánjuk párbeszédünket a partnereinkkel ? mondta Somorjai Éva, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese a XVII. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetés köszöntőjében. ? Az elmúlt években elért eredményeink ? például az, hogy a hazai nagyvállalatok közül elsőként teljes mértékben karbon-semlegessé váltunk ? új célok elérésére ösztönöz bennünket, amelyeket a megújult Fenntarthatósági stratégiánkban határoztunk meg ? mondta el Éva asszony.

A 2008-ban alapított DELFIN Díj (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) odaítélésével a Magyar Telekom a fenntartható fejlődés gondolatának népszerűsítését segíti elő, és az azért tett aktivitásokat ismeri el. A díjra bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhatott olyan projektekkel, programokkal, fejlesztésekkel, amelyekkel a pályázó cég példamutató lépést tett a fenntarthatósági szempontból hatékony működés irányába. A DELFIN Díj idei nyertesei: Naplopó Kft. Fenntartható tudatformálás terén tett erőfeszítéseiért. Házikó Farm Kft. Fenntarthatóság érdekében megvalósult innováció kategóriában. RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. a Fenntarthatóság terén megvalósított innovációjáért.

DELFIN Díj 2A pályázat nyertesei Botos Péter üvegművész alkotását kapták, valamint kiállítási lehetőséget a 9. Fenntarthatósági Napra, ahol szeptember 24-én bemutathatják a fenntarthatóság terén elért eredményeiket. Emellett 2-3 perces, a nyertes pályázatot bemutató film készül, amelyhez online promóció is jár. Mindezen kívül a nyertesek egy évre térítésmentesen Next Business Comfort M csomagot, 2 GB mobilnetet, korlátlan böngészés és e-mail opciót, valamint Office 365 Vállalati Prémium csomagot is kaptak. A pályázatokat elbíráló és rangsoroló szakmai zsűri tagjai voltak: Bodó Péter független szakértő (Route 4 you alapítója), György Bence főszerkesztő (origo, Fenntarthatósági Média Klub), Dr. Pataki György egyetemi docens (Budapesti Corvinus Egyetem), Szomolányi Katalin fenntarthatósági központvezető (Magyar Telekom).

Szóljon hozzá!