ZETApress

hírportál

Alapkő Érden

Érdi VörösmartyTornacsarnokkal bővül az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium. 322 millió forintból épül tornaterem a Széchenyi téri Vörösmarty Mihály Gimnázium területén. A létesítmény alapkövét ma délután helyezték el Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár részvételével.

A kiemelkedő építészeti színvonalú iskola mellé tervezett épület a környezeti adottságokhoz igazodó speciális kialakítást kapott. A nagy szintkülönbség miatt az új épület süllyesztett kiszolgáló egységgel rendelkezik, az iskolából egy részben fedett átjárón keresztül közelíthető meg. A teljes egészében költségvetési forrásból épülő tornacsarnok megfelelő körülményeket biztosít a diákok számára a mindennapos testneveléshez. Kialakítása miatt a kézilabdán kívül minden teremsportágra, köztük kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira is alkalmas. A terem függönnyel kettéosztható, így párhuzamosan két osztály számára lehet testnevelésórát tartani.

? Példaértékű a város településfejlesztési igyekezete, melynek egyik jelentős állomása a most épülő tornacsarnok. Bízunk benne, hogy a beruházás elkészültével az új létesítmény nemcsak a diákok, hanem az itt élők sportigényeit is kielégíti, a mindennapi mozgásra, sportolásra ösztönözve az érdieket ? emelte ki beszédében Boros Anita. E beruházás az elmúlt uniós támogatási időszak érdi projektjeihez hasonlóan egyértelműen bizonyítja a kormány elkötelezettségét a helyi és a környékbeli oktatási-nevelési intézmények bővítését illetően.

A 2007-2013-as fejlesztési időszakban biztosított kiemelkedő forrásoknak köszönhetően óvodák férőhelybővítése és újjáépítése, komplex iskolai fejlesztések és energiahatékonysági intézkedések valósulhattak meg Érden. A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A 78 projektből álló, több mint 38 milliárd forint értékű beruházás-sorozat hazai forrásból megy végbe, az önkormányzatoknak nem kell önrészt biztosítaniuk.

Szóljon hozzá!