ZETApress

hírportál

Tisztújítás a MISZ közgyűlésén

Szabó Gábor régi-új elnökMa került sor az óbudai Hotel Aquincumban a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2014. évet záró, tisztújító közgyűlésére. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a közgyűlés vendégeként többek között elmondta, hogy a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap terhére történő kifizetések nem támogatásoknak, hanem beruházásoknak tekintendők.

A közgyűlés elfogadta a 2014. évről szóló beszámolót. Érdekérvényesítő tevékenysége során a hazai K+F, ill. innovációs tevékenységgel kapcsolatban a 2014. évben 12 alkalommal adott ki véleményt, illetve állásfoglalást az Innovációs Szövetség. Ezek közül kiemelendő a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégia (S3) tervezetről és a Fokozatváltás a felsőoktatásban című anyagról adott szakértői vélemények.

Több ismert, országos jelentőségű, innovációt népszerűsítő rendezvényt is szervezett a MISZ a 2014. évben, mint például a 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, a 22. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot. A közgyűlés ? titkos szavazással ? négy évre Dr. Szabó Gábort, a Szegedi Tudományegyetem rektorát, újraválasztotta elnöknek, míg általános elnök-helyettesnek Greiner Istvánt, a Richter Gedeon Nyrt. kutatási igazgatóját választották újra. A közgyűlés további 6-6 alelnököt és elnökségi tagot, 30 választmányi tagot és négy tagból álló Felügyelő Bizottságot választott.

Szóljon hozzá!