ZETApress

hírportál

Szekfűk a pártházban

Boldog Nőnapot!Ma a Jókai utcai MSZP-székház földszinti Horn Gyula-termében az MSZP Nőtagozata A nőarcú szegénység, szélsőségek az EU-ban címmel nemzetközi konferenciát szervezett a Nemzetközi Nőnap alkalmából. Ünnepi beszédet mondott Gurmai Zita nőtagozati elnök, a FEPS alelnöke és Tóbiás József elnök-frakcióvezető.

A zártkörű ünnepségen ? miként a tavalyi Nőnapon is ? átadták a Közéleti Díjakat, a Nemzetközi Díjakat, a Szegfű Díjakat és a Szegfű Okleveleket. Közéleti Díj: Dr. Czeizel Endre orvos, genetikus; Dr. Köteles Lajos történész és Dr. Ungvári Tamás irodalomtörténész, író. Nemzetközi Díj: Prof. Dr. Christa Randzio-Plath, az EP Gazdasági Bizottságának volt elnöke és Ghislaine Toutain, a Jean Jaures Alapítvány volt külkapcsolati igazgatója, elnöki tanácsadója.

Szegfű Díj: Chernel Etelka Budapest, Kelemenné Iván Brigitta Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Nagy Józsefné Hajdú-Bihar megye és Dr. Veres János Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Szegfű Oklevél: Angyal Gyuláné Nógrád megye, Cservenák Magdolna Békés megye, Guttyán Jánosné Pest megye, Heringes Anita Tolna megye, Kákonyi Andrásné Csongrád megye, Kalló Julianna Bács-Kiskun megye, Németh Zoltánné Komárom-Esztergom megye, Novinics Ildikó Zala megye és Stier Jánosné Baranya megye.

Szóljon hozzá!