ZETApress

hírportál

Jótékony Sorel

Kembe SorelGyerekeknek segít Kembe Sorel! Hazánkban és Afrikában is támogatja a gyerekeket ? tudatta a PResston PR, Kembe Sorel kommunikációs és stratégiai partnere. Legyen szó Afrikáról vagy Magyarországról, Kembe Sorel igyekszik segíteni a hátrányos helyzetben nevelkedő gyerekeknek.

A közismert műsorvezető egy afrikai fiatalokat támogató kampányban vett részt, közben azonban a szerencsi diákoknak is segít. A kongói származású műsorvezető már évek óta támogatja az Afrikai?Magyar Egyesület (AHU) jótékony céljait, most azonban még szorosabbra fűzték a kapcsolatukat. Fábry Sándor, Vujity Tvrtko és Bebe társaságában az AHU 1%-os kampányfilmjében is szerepet vállalt. A szervezet az SZJA 1 százalékából befolyt összeget afrikai gyermekek támogatására fordítja, többek között Etiópiában és Bamakóban.

? A régióban nagy szükség van a segítségnyújtásra és ha ebben egy pici szerepet is tudok vállalni, akkor már megérte. Szerencsére sokan a magukénak érzik a témát, így folyamatosan érkeznek adományok, amelyet a szervezet személyesen visz el Afrikába, így biztosak lehetünk abban, hogy minden a megfelelő helyre kerül ? mondta el Kembe Sorel. Fotónk Köő Adrienn felvétele.

A műsorvezető azonban nem csupán az afrikai gyermekek támogatását tartja fontosnak, Magyarországon jelenleg a Mosoly Alapítvány és az Oktatás Fejlesztéséért Alapítvány közös akciójának képviseletét vállalta el. A két szervezet által a szerencsi járásban meghirdetett pályázatban visszakaphatja vizsgadíját az első 100 diák, aki január 1-je után szerez akkreditált közép vagy felsőfokú nyelvvizsgát.

? A statisztikák szerint az ország egyes régióiban kevesebb nyelvvizsgát szereznek a fiatalok, mint máshol. Ez az akció talán növeli majd a nyelvtanulási kedvet. Több országban éltem már rövidebb-huzamosabb ideig, és annak, hogy angolul és franciául szinte tökéletesen beszélek, itthon és külföldön is mindig csak az előnyét láttam. A mostani kezdeményezés sokat segíthet abban, hogy számukra is kinyíljon a világ! ? tette hozzá Kembe Sorel, aki nemrég kiszállt a tv2 Jóban Rosszban sorozatából.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uugV5mUipqk[/youtube]

Szóljon hozzá!