ZETApress

hírportál

Újvárosházi kitüntetettek

Ma délelőtt átadták a főváros kitüntető díjait. Tarlós István főpolgármester a Főváros napján tartott ünnepségen arról beszélt, hogy Budapestnek, a magyaroknak ma is a közösség összetartására, összefogására van szüksége. ? A mi dolgunk, hogy ennek alapján folytassuk a 2010-ben megkezdett közös munkát, együttműködésben a kormánnyal ? mondta a főpolgármester.

Tarlós István elmondta, hogy Budapestnek, a magyaroknak az összefogás mellett példaképekre is szükségük van. A kitüntetettek példaképek, olyan polgárok, akik kitartó munkával közösséget teremtettek és erősítenek ma is ? tette hozzá. A Fővárosi Közgyűlés ünnepségén Pro Urbe Budapest-díjat, Budapestért-díjat, a Zalabai Gáborról elnevezett Esélyegyenlőségi-díjat, a Fővárosért Emlékzászló-díjat, a Barna Sándorról elnevezett Közbiztonsági-díjat, valamint a Papp László Budapest-Sportdíját adták át. Ez utóbbit kapta Steimetz Barnabás is, akinek fivére, Ádám tavaly november 15-én kapta meg ugyanezt az elismerést ugyanitt.

Az ünnepség végén Tarlós István a Főváros szolgálatért-díjakat is átadott munkatársainak. A Fővárosi Közgyűlés 1991. március 21-ei döntése értelmében a főváros ünnepnapja november 17-e annak emlékére, hogy 1873-ban ezen a napon egyesült Pest, Buda és Óbuda. Az ünnepeltek tiszteletére a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Rézfúvós kvintettje muzsikált az ünnepi fogadás előtt. Fotóink Lantai József felvételei.

Szóljon hozzá!