ZETApress

hírportál

Állatkerti névadó

Nevet kaptak az újabb kis oroszlánok. Gyerekek adhattak nevet a Fővárosi Állat- és Növénykert egy nőstény és két hím ázsiai kis oroszlánjának. A fénysugár (Kiran) nevet kapta a nőstény, míg a hímek egyikét stílusosan oroszlánnak (Szimba) hívják majd, a másikat pedig a lótusz után nevezték el (Kamal). Kiran, Szimba és Kamal is egészséges.

A most két hónapos újabb három kölyök hamarosan csatlakozhat a márciusban született négyes alomhoz az India-házban, így a szüleikkel együtt immár ők alkotják Európa egyik legnagyobb indiai oroszlán populációját. A két hónapos ragadozókat most először vizsgálhatták meg közelebbről a gondozók, kiderítették nemüket, illetve beadták nekik a szükséges oltásokat és a féregirtószert. Lemérték súlyukat is: a két hím esetében ez az átlagos, 7-7,5 kg lett, míg a nőstény 10 kilót nyomott.

Az állatokat elnevező gyerekek a három új jövevényt jelképesen a Generali Gyermekjövő Program képviseletében fogadták örökbe. A Generali Biztosító tiszteletbeli nevelőszülőként hosszútávon kíván gondoskodni az indiai oroszláncsaládról, évente egymillió forintot ajánlott fel támogatásukra ? tudtuk meg Zimányi Dorottyától.

Szent Márk szárnyas oroszlánja

A Generali márka szimbóluma a Szent Márk evangélistát jelképező szárnyas oroszlán. Olasz gyökerekkel rendelkező vállalatként 1881 óta szerepel a társaság hivatalos logójában, az egykori velencei köztársaság és a város védőszentje, Szent Márk evangélista szimbóluma. Az erő, a természetfeletti és a biztonság jelképe. A Generali logóban megjelenő szárnyas oroszlán könyvének felirata így hangzik: Pax tibi Marce evangelista meus, azaz Béke veled Márk, én evangélistám!

Szóljon hozzá!