ZETApress

hírportál

Folyamatos az indulás

A reggeli műszakváltás után folyamatosan javul a helyzet, egyre többen veszik fel a munkát. A VDSzSz Szolidaritás által ma 00 órától meghirdetett sztrájk miatt továbbra is késésekre, járat-kimaradásokra, útvonal-rövidülésekre kell számítani, azonban az utasok érdekében a MÁV ? a törvényi előírások és a vasúti szabályok betartásával ? igyekszik megszervezni a vonatközlekedést, a lehetőségeihez képest biztosítani az utasok eljutását, folyamatosan tájékoztatja az utasokat a vonatközlekedés helyzetének alakulásáról.

A reggeli szolgálatváltások után sokat javult az ország vasúti közlekedésének helyzete, a pályavasúti munkavállalók közül egyre többen veszik fel a munkát. Ennek eredményeképpen az egyik legjelentősebb változás, hogy Budapest-Déli pályaudvaron megindult a közlekedés. A dél-balatoni járatokat eddig Kápolnásnyéken tartották fel a sztrájkolók, ez azonban megváltozott, így az itt közlekedő járatok Székesfehérvárról egészen a Déli pályaudvarig be tudnak érni.

A 80a, azaz a Budapest – Hatvan vonalon ugyancsak megindult a közlekedés. Forgalmi szempontból jelentős változás, hogy az eddig mindig nagy sztrájk-támogatottsággal bíró Miskolc csomóponton elindult a vonatközlekedés, Debrecen pedig indít és fogad vonatokat. Változás állt be a Budapest ? Újszász szakaszon is, mivel már Rákos állomáson tovább tudnak közlekedni a vonatok egészen Kőbánya-felső állomásig.

Budapest-Nyugati pályaudvaron folyamatos a közlekedés, a váci vonalon kb. félóránként indulnak a vonatok, de a közlekedés nem menetrendszerű, ezért késésekre lehet számítani. Az utasok számára ugyancsak kedvező változás, hogy a veresegyházi vonalon is megindult a közlekedés.

Az ország jelentősebb csomópontjai közül továbbra is álla a forgalom Szeged és Pécs állomásokon, leállt a közlekedés Szombathely állomáson, de szintén áll a forgalom Budapest-Keleti pályaudvaron. Szeged helyett Kiskundorozsma állomás indít és fogad járatokat. A szegedi állomási sztrájk miatt a Békéscsaba irányába és onnan közlekedő vonatok Szeged-Rókus állomásra érkeznek, és onnan indulnak.

81-es vonalon Salgótarjánnál 2 váltókezelő sztrájkol, ezért továbbra is áll a forgalom. Az elővárosi közlekedésben a 40-es vonalon Pusztaszabolcsig zajlik a közlekedés, és menetrend szerinti a közlekedés a 2-es vonalon Esztergomig is. Járnak a vonatok Székesfehérvár és Komárom között, illetve 82-es vonalon Hatvan ? Újszász ? Szolnok vonalon is.

Nyugat-Magyarországon Zalaegerszeg néhány járatkimaradást leszámítva folyamatos a közlekedés, Celldömölkön csak átmenő forgalom van, Tapolca és Keszthely nem indít és nem fogad járatokat. Veszprémben azonban zavartalan a közlekedés. A győri vonalon szintén folyamatos a közlekedés, azonban az ÖBB nem küld nemzetközi vonatokat, az Eurorégiós vonatok határtól-határig járnak. A Szeged állomási sztrájk miatt kishatárforgalom sincs Szeged-Szabadka között.

A MÁV-START Zrt. bizonyos viszonylatokban vonatpótló buszokat közlekedtet, ezek listája az interneten, illetve a csatolt file-ban is megtalálható. A MÁV-START Zrt. továbbra is folyamatosan, percről-percre tájékoztatja az utasokat. A szakszervezeti sztrájk ideje alatt a MÁV-START Zrt. honlapján folyamatosan figyelemmel követhető az aktuális vasúti közlekedés helyzete, az oldal sárga színnel kiemelt Információk a VDSzSz Szolidaritás által május 8-ra meghirdetett vasúti sztrájkról ? Friss vonatközlekedési információk! ? című rovatában rendszeresen frissítésre kerülnek a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információk.

A MÁVDIREKT információs központ megerősített szolgálattal várja hívásaikat a 06-40-49-49-49-es telefonszámon. A MÁV Csoport továbbra is azon dolgozik, hogy az utasok minél előbb, jelentősebb késések nélkül elérhessék úti céljaikat, a szakszervezet által okozott kellemetlenségekért ezúton is elnézést kérünk! ? tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

Szóljon hozzá!