ZETApress

hírportál

Kerékpáros-barát Budapest?

A Magyar Kerékpáros-klub kerékpáros bejárást szervez Budapesten a visegrádi országok jelentős kerékpáros szervezeteinek (AutoMat (CZ), Toruńi Kerékpáros Egyesület (PL), Kassai Városszépítő Egyesület (SK)) és Piotr Kuropatwinskinek, az Európai Kerékpáros Szövetség alelnökének részvételével.

A Gellért tértől a Jászai Mari térig tartó út során a szervezet szakemberei ? több jó és rossz példán keresztül ? bemutatják, hogy milyen kerékpárral közlekedni a főváros utcáin. A visegrádi országok közös Livable Cities of Visegrad projektjét záró kétnapos esemény keretében szervezett bejáráson az újságírók korlátozott számban kerékpárral végigkísérhetik az előreláthatóan másfél órás eseményt. A bejárást követően a Jászai Mari téren a szervezetek vezetői megosztják az út során szerzett tapasztalataikat a résztvevőkkel.

A mai kerékpáros bejárás reggel 9-től 10:30-ig tart, indulás 9-kor a Gellért térről, a Szabadság híd, budai hídfőjétől. Érkezés 10:30-ra a Jászai Mari térre a Szabadság híd ? Kálvin tér ? Múzeum körút ? Astoria ? Károly körút ? Bajcsy-Zsilinszky út ? Alkotmány utca ? Kossuth tér ? Jászai Mar tér útvonalon ? tudtuk meg Myat Kornéltól.

Szóljon hozzá!