ZETApress

hírportál

Elment a Mester

Mély fájdalommal szeretném tudatni Önökkel, hogy életének 55. évében, július 19-én elhunyt Bartalis László, a Magister Press főszerkesztője, a Magyar Újságíró Szövetség tagja. Emléked szívünkben Örökké él! Nyugodj békében, Laci bácsi! ? írta Kurusa Ádám kolléga és barát.

A halálhír mindig lesújtó, pláne, ha egy közeli ismerőst, barátot veszít el az ember. Lacit a ?90-es évek közepén ismertem meg. Akkoriban az Új Magyarországnak dolgoztam, s ő is többször behozta írásait. Parlamenti tudósítóként gyakran jártam a vidéki kihelyezett bizottsági ülésekre, s többször utaztunk együtt a különjáraton. Később mindketten máshová kerültünk, de a barátság megmaradt.

A ZETApress portálnak is küldött írásokat, melyeket idekattintva olvashatunk. Főleg a kultúra érdekelte, a régi együttesek, az elmúlt fiatalságunk zenéje. Persze másra is figyelt, egyéb témákról is beszámolt, mindig napra kész volt. Július 8-án este együtt voltunk Komáromban, VV Laci éttermének megnyitóján. Sajnos VV Laci augusztus 13-i 5. danvizsgáját már nem élhette meg!

Tudtam, hogy beteg. Gyógyszert szedett, alkoholt nem fogyaszthatott. Már kedvenc hobbijának, a repülésnek sem élhetett. A ?90-es évek végén együtt voltunk Kecskeméten a Gripenek sajtóbemutatóján, majd pár hét múlva Laci a svédországi bázisukra is eljutott. Kevés kollégának sikerült ez akkoriban! A gazdasági válság aztán őt is ? mint mindnyájunkat ? megviselte. Mégsem keseredett el, vidáman élte napjait. Temetése időpontjáról hozzátartozói később rendelkeznek.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. R.I.P. Bartalis László! | ZETApress

Szóljon hozzá!