ZETApress

hírportál

Bíboros Ferencvárosban

Erdő Péter bíboros úr a Szociális Testvérek Társaságának tagjaival közösen tartott megemlékezést tegnap délután 5 órakor, Boldog Salkaházi Sára testvér vértanúságának 66. évfordulóján a Bokréta utca 3. számú ház falán elhelyezett emléktáblánál.

Az 1944. december 27-én a fenti házból elhurcolt és még aznap a Dunába lőtt ferencvárosi vértanúról előbb közparkot neveztek el a Tűzoltó utcában, majd tavaly októberben a szociális-liberális kerületvezetés díszpolgárává választotta. Azóta már új választások voltak, s az országhoz hasonlóan a kerületet is a Fidesz?KDNP irányítja. Ezért is furcsálltam, hogy a megemlékezésen a képviselő-testületből senkivel sem találkoztam.

Az emléktábla megkoszorúzását követően este 6 órakor Erdő Péter bíboros úr szentmisét mutatott be paptársaival együtt az Üllői úti Örökimádás templomban. A Szent János-ünnepi evangélium és szentbeszéd a feltámadásról szólt, és Boldog Salkaházi Sára testvér vértanúságáról is megemlékezett. A zsúfolásig telt templomban a hívők zöme szentáldozáshoz is járult.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Sára testvérre emlékezünk | ZETApress

Szóljon hozzá!