ZETApress

hírportál

Ma nyit a Starbucks!

Karácsonyi ajándék a Starbuckstól! A ma megnyíló Király utcai üzlet 300 nm-en várja a kávékedvelőket. Tegnap megtörtént az első kávékóstolás és mától már a nagyközönség is élvezheti a Starbucks kávék finom illatát! ? tudtuk meg a felvételeket készítő Lantai Józseftől.

A Starbucks Coffee International Inc. Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) teljes tulajdonú leányvállalatának, valamint az AmRest Coffee Sp. zo. o, az AmRest Holdings S.E. (AmRest, WSE: EAT) teljes tulajdonú leányvállalatának közös vállalata, az AmRest Kávézó Kft. megnyitotta harmadik budapesti üzletét az Erzsébet körút 53-ban.

Alig több mint egy hete, december 5- én, vasárnap adták át a második magyarországi kávézót és máris itt az új, a legnagyobb budapesti Starbucks üzlet. A Starbucks célkitűzése, hogy kávézóival egy barátságos otthonon kívüli otthont, úgynevezett harmadik helyet hozzon létre az otthon és a munkahely/egyetem között ? egy oázist, ahol a vendégek megpihenhetnek, zenét hallgathatnak vagy találkozhatnak barátaikkal. Az új kávéház 300 nm-en, több mint 70 ülőhellyel és ingyenes Wifi-vel várja a kávékedvelő közönséget.

A mai Király utcai Starbucks megnyitását nagy várakozás előzte meg. A galériás, modern és hagyományos belsőépítészeti elemeket ötvöző kávéház a legnagyobb budapesti Starbucks. A kávézó több elkülönített teremből áll, így kiválóan alkalmas párok, vagy akár nagyobb baráti társaságok elszigetelt találkozására. ? A kikapcsolódást próbáljuk elősegíteni könyvespolcunkkal is, melyről bárki leveheti és átlapozgathatja a neki tetsző könyvet, miközben kávéját szürcsöli. A Király utca forgalmas, jól frekventált helyen található, így biztosan sokak kedvenc helyévé válik éppen munkába-, vagy hazafelé igyekvés előtt ? nyilatkozta Szabó Orsolya, a Starbucks marketing specialistája.

Szabó továbbá örömének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy még karácsony előtt megnyílt az új üzlet ? így nem véletlen, hogy a Király utcai Starbucks karácsonyi termékkínálattal várja vendégeit. A jól ismert termékek mellett három, csak ebben az időszakban árusított karácsonyi italkülönlegesség (Gingerbread Latte, Toffee Nut Latte, Mocha Pralini) szerepel, melyekhez a Starbucks karácsonyi süteményeit ajánlja.

A legújabb kávézónk nyitása mellett az is nagy örömmel tölt el bennünket, hogy támogathatjuk a helyi közösségeket, melyek életében igyekszünk partnereinkkel minél aktívabban részt venni. A Derkovits Gyula Általános Iskolával a hazai piacra lépés óta egyre több aktivitásban próbálunk közösen közreműködni, például karácsony kapcsán ajándékokat gyűjtünk hátrányos helyzetű gyermekek számára. Mindemellett az új kávézóban kiállított gyerekrajzok is a Derkovits iskola és a Starbucks együttműködésének az eredményei ? összegezte a Starbucks hazai CSR tevékenységét Szász Edit, a Starbucks területi vezetője. Hozzátette, hogy a későbbiekben is igyekeznek minél több helyi aktivitásban részt venni és felderíteni, hol van a leginkább szükség a partnerek segítségére.

A Király utcai üzlet a 24. a Starbucks régiós (Csehország, Lengyelország és Magyarország) üzletnyitásainak sorában. Az AmRest Csehországban 12, Lengyelországban 9 és Magyarországon 3 kávézót üzemeltet. 1971 óta a Starbucks Coffee Company elkötelezett híve annak, hogy kizárólag megbízható forrásból származó és a legmagasabb minőségű arabica kávét szolgálja fel világszerte. Napjainkban világszerte jelenlévő hálózatával a Starbucks világelső a minőségi pörkölt kávé előállítása és értékesítése terén.

A cég kiváló minőség iránti rendületlen elkötelezettsége és határozott irányelvei biztosítják azt, hogy fogyasztóik minden egyes csészében megízlelhessék az egyedülálló Starbucks Élményt. Legyen részese az élménynek, látogasson el a kávézókba, vagy erre a honlapra!

Az AmRest Közép- és Kelet-Európa legnagyobb független étterem-üzemeltetője. A vállalatcsoport KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks, Applebee?s éttermeket üzemeltet Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Bulgáriában, Szerbiában és Oroszországban. Ahogy a csehországi és lengyelországi Starbucks kávéházakat, a magyarországit is az AmRest működteti. További információt idekattintva olvashatunk.

A hivatalos megnyitás előtti első kóstoláson, vagy inkább azt mondanám kávészemináriumon beavattak bennünket a kávék és a kávé-régiók világába. Először a Guatemala Antigua, Latin-Amerikából származó telített testességű, kakaó, alma, karamell és magvak kiegészítő ízekkel rendelkező kávét ízleltük meg, melynek közepes, finom savasságát leheletnyi kakaóporos állaga és enyhén fűszeres íze ellensúlyozza. Ez így leírva is vonzó, hát még forrón kortyolgatva.

Ezután a Starbucks Christmas Blend következett, amely latin-amerikai, ázsiai és a Csendes-óceán régiójából származó kávék keveréke, amely évekig érlelt szumátrai kávészemeket is tartalmaz. Na, ezt kapd ki ? mondanák sokan! Közepes savasságú, testes, a cédrus és fűszerek mellett kiegészítő ízként gyömbért, narancsot, tököt, fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget varázsol ízlelőbimbóinkba.

Mindkét kávé mellé kísérő süteményt ajánlottak ? szintén nagyon finom ? majd tea zárta a sort, de erről nem mesélek bőven, legyen az én titkom! Önök pedig, akik olvassák e sorokat, menjenek el és kóstolják meg! Ja, és az említett két kávén kívül ne feledkezzenek meg a Gingerbread Latte, Toffee Nut Latte, Mocha Pralini-hármasról se!

Szóljon hozzá!