ZETApress

hírportál

Segélyvonal a károsultakért

Apró forintjainkból további százmillió a károsultakhoz. Az elmúlt hetekben az 1752-es Nemzeti Segélyvonalat hat hét alatt már több mint 812 ezren hívták ? tudatta alapítványuk.

A 250 forintösszegű emeltdíjas hívásokkal és közvetlen banki utalásokkal összegyűlő közel 250 millió forintot a Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet továbbítja az ár- és belvízkárosultakhoz. A befutó hívások alapján, e héten további százmillió forintot továbbított a Nemzeti Segélyvonal a karitatív szervezetekhez.

Az 1752-es szám hívásával összegyűlő pénzadományok gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé: a Nemzeti Segélyvonal a hívások fedezetével folyamatosan lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt ? megelőlegezve a károsultaknak így a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emelt díjas hívások összegét. Az OTP ? a súlyos krízisre tekintettel ? eltekint a hitel kamataitól.

Megmozdultak az önkormányzatok és a cégek is: Százhalombatta kétmillió, a General Electric 17,5 millió forintot juttat a Nemzeti Segélyvonalon keresztül a rászorultakhoz. Az utóbbinál például a dolgozók által összegyűjtött összeget a cég megduplázta. A nyilvános gyűjtés tovább folytatódik. A Nemzeti Segélyvonal honlapjának főoldalán megtekinthető real-time gyűjtőszámlálón bármikor látható az 1752-es telefonra érkező hívások pillanatnyi száma.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kisbusz adományokból | ZETApress

Szóljon hozzá!