ZETApress

hírportál

Fejlesztések Siófokon

Megújul a siófoki vasútállomás aluljárója. A MÁV Zrt. és Siófok Város Önkormányzata egy együttműködés keretében közösen újítja fel a siófoki vasútállomás aluljáróját ? tudatta a MÁV Zrt. Kommunikáció.

Mind a vasúttársaság, mind a balatoni önkormányzatok kiemelt feladatuknak tekintik a tóparti települések környezetének rendbetételét a nyári turistaszezonra, amely tovább növelheti a régió látogatottságát és vonzerejét.

Az együttműködésnek köszönhetően Siófokon a nyári menetrendváltásra teljesen felújításra kerül az aluljáró, így a vonattal érkező nyaralók első benyomása is kedvező képet fest a városról. Az együttműködést a mai napon jelentette be Dr. Mosóczi László, a MÁV Zrt. infrastruktúra általános vezérigazgató-helyettese és dr. Balázs Árpád, Siófok város polgármestere.

A kulturált környezet megteremtéséhez hozzájárul az is, hogy Siófok Város Önkormányzatának jelentős pénzügyi támogatásával az aluljáró falait graffiti-mentes szerrel vonják be. A speciális védőrétegnek köszönhetően a falfirkák könnyen lemoshatóak, így a rongálások hamar eltűntethetőek, megőrizve ezzel a tiszta és rendezett állomás képét.

A felújítás során a vasúttársaság külön figyelmet fordít a nagy számban kerékpárral érkező turistákra, a fejlődő vasúti-kerékpáros turizmusra. A kétkerekűvel érkező utasok közlekedésének elősegítése érdekében az aluljáró lépcsőin a kerékpárok le- és feltolását megkönnyítő lépcsőrámpákat alakítottak ki, jelentősen megkönnyítve ezzel a vágányok megközelítését.

A rámpák előnyeit a hétvégén várhatóan már több százan megismerhetik, hiszen június 19-én rendezik meg a MÁV-START Zrt. támogatásával a Családi Bringatúrát a Balatonnál. A kerékpáros túra résztvevői a siófoki vasútállomástól 10 óra és 11.30 között, vagy a balatonalmádi rajthelyről 11 és 13 óra között 15 percenként indított csoportokban vághatnak neki a távnak, és egyaránt Siófokra érkeznek a megadott útvonalakon, ami lehet 75 illetve 36 km is. A regisztrációra mindkét helyszínen már egy órával az első rajtot megelőzően lehetőség van. A versenyzőknek legkésőbb 17 óráig kell Siófokra, a vasútállomásra megérkezniük ahhoz, hogy részt vehessenek a túra ajándékainak sorsolásán.

A MÁV-START Zrt. 50%-os alkalmi, menettérti kedvezményt biztosít a rendezvényre vonattal érkezőknek a teljes-árú menetjegy árából. A kedvezmény igénybevételéhez a kiindulási állomáson 50%-os alkalmi, menettérti jegyet kell váltani Siófokra, illetve Balatonalmádiba, amely a visszaútra a helyszínen (Balatonalmádiban, vagy Siófokon) történő bélyegzést követően lesz érvényes.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Módosult az útvonal | ZETApress

Szóljon hozzá!