ZETApress

hírportál

Segítsük az ukránokat!

Meghosszabbítják az ukrajnai menekültek ingyenes utazási lehetőségét a BKK járatain. A Budapesti Közlekedési Központ 2024. szeptember 30-án hétfőig meghosszabbította az ingyenes utazási lehetőséget a közösségi közlekedési járatain az Ukrajnából érkező menekült személyek számára.

A Fővárosi Önkormányzat kezdeményezésére a díjmentes utazás az eddigiekhez hasonlóan, személyazonosításra alkalmas ukrán úti okmány felmutatásával vehető igénybe. A környéki buszok és a HÉV-ek Budapesten belüli szakaszára 2024. április 01-jén húsvét hétfőtől nem vonatkozik az ukrán menekültek díjmentes utazási lehetősége – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Meghosszabbította a BKK azon ukrán állampolgárok díjmentes utazási lehetőségét, akiknek a háború miatt kellett elhagyniuk otthonaikat. A 2022. március 4-én bevezetett ingyenes szolgáltatását 2024. szeptember 30-ig hosszabbította meg a BKK. A szolgáltatás igénybevétele akkor lehetséges a menekültek számára, amennyiben rendelkeznek valamilyen hivatalos ukrán úti okmánnyal, például ukrán útlevél, ukrán személyi igazolvány, ukrán tartózkodási engedély, Ukrajnában tanuló egyéb külföldi diákok esetében ukrán diákigazolvány, illetve olyan egyéb okirat, amelyben egyéb külföldi állampolgár esetében ukrán lakcím is megtalálható.

A díjmentes utazásra jogosító okmányokat továbbra is elfogadják a BKK-járatokon, kivéve a 100E reptéri gyorsjáratot, a siklót, a nosztalgia járatokat és a hajókat. A 2024. március 01-től életbe lépett agglomerációs tarifa együttműködés miatt a HÉV-ek és az agglomerációs kék autóbuszok esetében a Budapesten belüli szakaszon való díjmentes utazás csak 2024. március 31-én húsvét vasárnap éjfélig tart.

A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is azon dolgozik, hogy az Ukrajnából érkező menekültek helyzetét a lehető legjobban megkönnyítse. A társaság az ügyfeleit is arra kéri, hogy utazásaik alatt, ha szükséges, nyújtsanak segítséget a BKK járatain közlekedő menekülteknek!

Szóljon hozzá!